1 havssalt
svartpeppar, nymalen 6 zucchini, gröna och gula 500 g pasta penne
1 Sås4
äggulor, stora (använd gärna ekologiska ägg) 1 dl vispgrädde ca 1 dl parmesanost, färskriven olivolja 12 skivor pancetta (eller sidfläsk) 0,25 kruka timjan, repade blad zucchiniblommor, kan uteslutasKoka upp vatten i en stor kastrull. Skär zucchinin i kvartar på längden och skär bort de porösa delarna i mitten. Skär sedan zucchinin på tvären i ungefär lika stora bitar och med ungefär samma form som pastan. Koka penne enligt anvisningarna på förpackningen. Sås
Lägg äggulorna i en skål tillsammans med grädde och hälften av parmesanosten. Vispa ihop med en gaffel. Krydda lätt med salt och peppar och ställ åt sidan. Hetta upp en stor stekpanna (ca 35 cm i diameter – en sådan borde alla hushåll ha!), skvätt i ordentligt med olivolja och stek sidfläsket tills det är riktigt knaprigt och har fått fin färg. Tillsätt den hackade zucchinin och några rejäla nypor svartpeppar. Strö timjan över och fräs tills zucchinin blir lätt gyllene och lite mjuk. Här gäller det att vara snabb för att carbonaran ska bli bra; när pastan är kokt häller du av den men sparar lite av pastavattnet på sidan om. Häll genast över pastan i stekpannan och blanda runt med zucchinin och pancettan. Ta sedan stekpannan från värmen och tillsätt pastavatten samt gräddsåsen. Rör ihop snabbt (tillaga inte mer nu – annars kommer det bli äggröra av det hela!) Samla alla runt bordet, redo att hugga in. När du blandar runt pastan tillsätter du resten av parmesanosten och lite mer av pastavattnet om det behövs för att få rätt konsistens på såsen. Smaka av och servera sedan direkt medan rätten fortfarande är krämig.
Röra samman osten med crème fraiche så är det klart, hur mycket lättare kan man göra det för sej. Väntan har kanske varit svår att uthärda men nu är det alltså dags för er att också ha en möjlighet att smaka JamieOlivers lasagne
När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja
) JamieOlivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin. (Jamie kastar runt potatisarna lite snyggt. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan
Salladen med knastriga glaserade cashewnötter. Jamie Oliver är ett geni. Rätten består av en ugnsbakad lax i sås som serveras i en kryddig nudelbuljong och med en suverän söt-syrlig sallad som tillbehör
Häll i quinoan i en kastrull och täck med mycket kokande vatten, som när man kokar pasta. Ta ett bakplåtspapper, lägg på kycklingfiléerna med kryddorna och vänd runt tills filéerna är täckta
Massa underbara nyheter i JamieOlivers serie. Fräs färsen med lite olivolja. Här på bloggen kommer produkterna dyka upp lite då och då i matlagningen framöver, samt att en väldigt fin tävling kommer att hållas inom snar framtid, så håll ögonen öppna om ni gillar Jamie
Även om det är trevligt att föreställa sig Jamies läspande engelska inlevelsefullt berätta tips och tricks medan han fingrar på precis alla ingredienser
Hans kokbok med samma namn lånade vi på bibblan, en bra idé om man vill kolla lite närmare på innehållet om man funderar på ett inköp, och bestämde oss för att testa dagens recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.