Jamie Olivers carbonara med zucchini
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • havssalt
  • 1 svartpeppar, nymalen
  • 16 zucchini, gröna och gula
  • 1500 g pasta penne
  • 14 äggulor, stora (använd gärna ekologiska ägg)
  • 11 dl vispgrädde
  • 1 ca 1 dl parmesanost, färskriven
  • 1 olivolja
  • 112 skivor pancetta (eller sidfläsk)
  • 10,25 kruka timjan, repade blad
  • 1 zucchiniblommor, kan uteslutas
  • 1 havssalt svartpeppar, nymalen 6 zucchini, gröna och gula 500 g pasta penne
  • 1 Sås4 äggulor, stora (använd gärna ekologiska ägg) 1 dl vispgrädde ca 1 dl parmesanost, färskriven olivolja 12 skivor pancetta (eller sidfläsk) 0,25 kruka timjan, repade blad zucchiniblommor, kan uteslutasKoka upp vatten i en stor kastrull. Skär zucchinin i kvartar på längden och skär bort de porösa delarna i mitten. Skär sedan zucchinin på tvären i ungefär lika stora bitar och med ungefär samma form som pastan. Koka penne enligt anvisningarna på förpackningen. Sås
  • Lägg äggulorna i en skål tillsammans med grädde och hälften av parmesanosten. Vispa ihop med en gaffel. Krydda lätt med salt och peppar och ställ åt sidan. Hetta upp en stor stekpanna (ca 35 cm i diameter – en sådan borde alla hushåll ha!), skvätt i ordentligt med olivolja och stek sidfläsket tills det är riktigt knaprigt och har fått fin färg. Tillsätt den hackade zucchinin och några rejäla nypor svartpeppar. Strö timjan över och fräs tills zucchinin blir lätt gyllene och lite mjuk. Här gäller det att vara snabb för att carbonaran ska bli bra; när pastan är kokt häller du av den men sparar lite av pastavattnet på sidan om. Häll genast över pastan i stekpannan och blanda runt med zucchinin och pancettan. Ta sedan stekpannan från värmen och tillsätt pastavatten samt gräddsåsen. Rör ihop snabbt (tillaga inte mer nu – annars kommer det bli äggröra av det hela!) Samla alla runt bordet, redo att hugga in. När du blandar runt pastan tillsätter du resten av parmesanosten och lite mer av pastavattnet om det behövs för att få rätt konsistens på såsen. Smaka av och servera sedan direkt medan rätten fortfarande är krämig.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.