Ytterlår vinäger recept

Sauerbraten

Sauerbraten

Sauerbraten 1,5-2 kg ytterlår eller märgpipa 1 flaska rött vin 1 dl vinäger 1 dl olja 2 lökar 2 morötter 1 purjolök 5 lagerblad några enbär några kryddpepparkorn 1 msk hel svartpeppar 1 msk salt. 1,5-2 kg ytterlår. 1 dl vinäger
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Högrev, ytterlår, fransyska funkar bra. Pressa saften ur citronen och tillsätt skalet och saften tillsammans med vinägern i soppan

Älgrullader med bacon och äpple

Häll i fond+ ev vatten och vinäger. ca 200 g ytterlår eller innanlår från t ex älg eller hjort. 1 tsk äppelcidervinäger. Låt puttra i 20-30 minuter om du har innanlår och kanske 30-40 minuter om du kör ytterlår. ca 200 g ytterlår eller innanlår från t ex älg eller hjort. 1 tsk äppelcidervinäger
Afrikansk biffgryta

Afrikansk biffgryta

innan- eller ytterlår. innan- eller ytterlår. 1 msk citronsaft eller vinäger. 1 msk citronsaft eller vinäger
Surstek från 1700 talet i modern tappning.

Surstek från 1700 talet i modern tappning.

Den gammaldags sursteken är ett fint exempel på vad marinering kan göra, det blir en mör och god stek av ofta ganska så hårda bitar som märgpipa och ytterlår av nöt
Slottsstek

Slottsstek

Slå på buljong så det täcker och tillsätt vinäger och kryddor. 1-1½ kg fransyska, ytterlår eller innanlår. 1 msk vinäger
5 rätter för under 500 kr

5 rätter för under 500 kr

Kryddbrässerade rödbetor och ytterlår med kokt potatis. vitvinsvinäger. Servera med snabbmarinerade råa rödbetor i vitvinsvinäger till grytan

Älgstek

Blanda löken, vitt vin, vinäger och lagerblad i en plastpåse. 1,5 kg innanlår eller ytterlår. 75 dl rödvinsvinäger

Marinerad grytstek

Ungefärlig tid för efterstekning är 1-1 1/2 timme, den längre tiden för ytterlår. t ex bog, ytterlår, fransyska (ca 1½ kg med ben). 1 dl vinäger, ljus

Sauerbraten

Blanda vin, vinäger, olja, lök, morot, purjo, lagerblad och salt till marinaden. 2 kg nötkött av ytterlår. 1 dl vinäger

Köttgryta med paprika

ytterlår. Bryn vitlök och tomatpuré i grytan, häll på vinäger, öl och kryddor. 55 -60 g högrev eller ytterlår. 1/2 vitvinsvinäger. 1 Kg högrev eller ytterlår. 55 -60 g högrev eller ytterlår. 1/2 vitvinsvinäger

Köttgryta med paprika

Bryn vitlök och tomatpuré i grytan, häll på vinäger, öl och kryddor. 55 -60 g högrev eller ytterlår. 1/2 vitvinsvinäger. 1 Kg högrev eller ytterlår. 55 -60 g högrev eller ytterlår. 1/2 vitvinsvinäger. 1 Kg högrev eller ytterlår