SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar
6 Rostbiff. 7 Ytterlår & Innanlår. 5 Rostbiff. 6 Ytterlår & Innanlår. 6 Rostbiff. 5 Rostbiff. På den nya sidan är tanken att du ska få recept och inspiration att laga mat med delar från hela djuret
I andra avsnittet visar han hur du benar ur en lammstek anatomiskt och får ut fina styckdetaljer från benet så som lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff
2st frambogar, 2 st ytterfile, 2 st innerfile, sadel, 2 x ytterlår och innanlår, fransyska och rostbiff lät jag sitta ihop så tillreder jag dem samtidig och på så sett får en större mängd kött till kommande festmåltider. 2 x ytterlår
Biff, entrecôte, rostbiff, oxfilé, lamm. Stekar (fransyska och ytterlår) 70-75°. Något man verkligen har nytta av när man lagar mat, är att veta vilken temperatur som köttet/fisken är klart/färdigt på
Ca 1 kg nötkött lämpliga som stek, (exempelvis rostbiff, fransyska, ytterlår eller liknande). Marockansk pulled beef Ca 1 kg nötkött lämpliga som stek, (exempelvis rostbiff, fransyska, ytterlår eller liknande)
Använd ca 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff, fransyska, innanlår, ytterlår eller bogstek. Ta grytan av plattan när innertemperaturen är 75° efter ca 1 1/2 timme (undantag ytterlår till 85°)