Ytterlår rostbiff recept

Sjömansbiff

Sjömansbiff

 SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar
Porterstek

Porterstek

rostbiff, fransyska och innanlår 75 grader. ytterlår kokar du till 85 grader (ca 2 timmar). Vad passar väl bättre på en söndag än en söndagsstek
Valentinas härliga Stroganoff

Valentinas härliga Stroganoff

gärna rostbiff eller innanlår. Börja med såsen. Skala och skiva löken. Värm oljan i en gryta och fräs löken på inte alltför stark värme 3-5 minuter

Recept och inspiration

6 Rostbiff. 7 Ytterlår & Innanlår. 5 Rostbiff. 6 Ytterlår & Innanlår. 6 Rostbiff. 5 Rostbiff. På den nya sidan är tanken att du ska få recept och inspiration att laga mat med delar från hela djuret
Matglad påsk!

Matglad påsk!

I andra avsnittet visar han hur du benar ur en lammstek anatomiskt och får ut fina styckdetaljer från benet så som lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff

Slakt

2st frambogar, 2 st ytterfile, 2 st innerfile, sadel, 2 x ytterlår och innanlår, fransyska och rostbiff lät jag sitta ihop så tillreder jag dem samtidig och på så sett får en större mängd kött till kommande festmåltider. 2 x ytterlår
God & glad påsk!

God & glad påsk!

I Globals knivskola visar Thomas hur du med några enkla drag får ut styckdetaljer som lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff

Temperaturskola

Biff, entrecôte, rostbiff, oxfilé, lamm. Stekar (fransyska och ytterlår) 70-75°. Något man verkligen har nytta av när man lagar mat, är att veta vilken temperatur som köttet/fisken är klart/färdigt på
Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Ca 1 kg nötkött lämpliga som stek, (exempelvis rostbiff, fransyska, ytterlår eller liknande). Marockansk pulled beef Ca 1 kg nötkött lämpliga som stek, (exempelvis rostbiff, fransyska, ytterlår eller liknande)
Vitvinsbrässerat lammstek

Vitvinsbrässerat lammstek

rostbiff, fransyska, innanlår samt ytterlår med rulle. 24 maj 2013. -. Villken underbart god varmrätt baserad på lammstek

porterstek

rostbiff, fransyska och innanlår 75 grader. ytterlår kokar du till 85 grader (ca 2 timmar). Recept. Angiel

Porterstek

Använd ca 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff, fransyska, innanlår, ytterlår eller bogstek. Ta grytan av plattan när innertemperaturen är 75° efter ca 1 1/2 timme (undantag ytterlår till 85°)

Köttrullader med fyllning

innan- eller ytterlår. 8 tunna skivor nötrullader av rostbiff. Ansa och finhacka svampen. Skölj persiljan, skala vitlöken och hacka fint