Ytterlår fläsk recept

Oxrulader med kallrökt fläsk

Oxrulader med kallrökt fläsk

Skär fläsket i strimlor på längden. Fördela fläsk, lök, saltgurka och äpple på skivorna och rulla ihop dem hårt
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…

Boeuf Bourgignon

Skär fläsket i strimlor och bryn det väl. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 150-200 gr rimmat sidfläsk. Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 25 steklökar 150-200 gr rimmat sidfläsk
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka över två timmar. Tärna fläsk. Fräs fläsk i en panna utan fett och tillsätt lök och svamp
Mumsig köttgryta - Boeuf Bourguignon

Mumsig köttgryta - Boeuf Bourguignon

Skär fläsket i tärningar, skala löken, hacka vitlöken. 1,2 kg nötkött ytterlår eller högrev. 200 gram rökt sidfläsk. / Barbro 1,2 kg nötkött ytterlår eller högrev. 200 gram rökt sidfläsk
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött

Oxrullader

Fina rullader som får extra sting av kallrökt fläsk & äpplen. 4 pers 8 oxinnan- eller ytterlår 4 skivor kallrökt fläsk 1 rödlök 1 gul lök 1 saltgurka 1 äpple 4 msk Dijonsenap Smör Salt & peppar Sås 1 liter sky 1 oxbuljong 0,5 dl grädde Salt & peppar Skär fläsket i … 4 pers
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Den består av nötkött, rött vin, champinjoner, pärllök, rökt sidfläsk och kryddor. Under tiden som köttet kokar börja då med att skära bort eventuellt svål från sidfläsket och lägg ner det i grytan med köttet (detta lyfts sedan ur innan servering)
Oxrulader på mormors vis

Oxrulader på mormors vis

Skär det färska fläsket i strimlor på längden, Kärna ur och skala och skär äpplet i stavar. Fördela strimlorna av fläsket, äppelstavar och katrinplommon och rulla sedan ihop dem hårt och lås med en tandpetare
Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 8 skiva(or) innanlår , (ca 600 g, ex- eller ytterlår 0,5 dl ansjovisspad 2 st morot 2 st äpple(n) 1 st gul lök(ar) 0 odefinierad fond , konc eller oxbuljongtärning ev 1 l steksky 2,5 msk dijonsenap , ca 1 st äpple(n) 1 st saltgurka , i stavar ev 1 st gul lök(ar) 1 st röd lök(ar) 4 skiva(or) kallrökt fläsk , (eller rökt sidfläsk) 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Till servering 1 odefinierad potatis(ar) , eller potatismos 1 odefinierad saltgurka , i stavar ev Köp receptet
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Dela och fräs fläsket så det blir knaprigt. Häll i fläsket, löken och champinjonerna i grytan när köttet börjar bli mört

Köttgryta i Crock Pot

Använd köttdelar som behöver tillagas under lång tid, som till exempel fransyska, lägg, högrev, grytbitar och ytterlår

Köttrullader med fyllning

innan- eller ytterlår. Ansa och finhacka svampen. Skölj persiljan, skala vitlöken och hacka fint. Fräs svampen på svag värme och låt all vätska dunsta bort

När är köttet klart?

Ytterlår. Fläsk. Fläskfilé. Fläsklägg. Fläskkarré 65-70°. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart

Boeuf Bourguignon

En mustig köttgryta med en hel del rödvin, champinjoner, små glaserade lökar och tärnat rökt fläsk. Skär sidfläsket i små kuber eller klipp baconet i strimlor och bryn det lätt