Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Skär fläsket i strimlor och bryn det väl. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 150-200 gr rimmat sidfläsk. Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 25 steklökar 150-200 gr rimmat sidfläsk
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Den består av nötkött, rött vin, champinjoner, pärllök, rökt sidfläsk och kryddor. Under tiden som köttet kokar börja då med att skära bort eventuellt svål från sidfläsket och lägg ner det i grytan med köttet (detta lyfts sedan ur innan servering)
Skär det färska fläsket i strimlor på längden, Kärna ur och skala och skär äpplet i stavar. Fördela strimlorna av fläsket, äppelstavar och katrinplommon och rulla sedan ihop dem hårt och lås med en tandpetare
innan- eller ytterlår. Ansa och finhacka svampen. Skölj persiljan, skala vitlöken och hacka fint. Fräs svampen på svag värme och låt all vätska dunsta bort
Ytterlår. Fläsk. Fläskfilé. Fläsklägg. Fläskkarré 65-70°. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart
En mustig köttgryta med en hel del rödvin, champinjoner, små glaserade lökar och tärnat rökt fläsk. Skär sidfläsket i små kuber eller klipp baconet i strimlor och bryn det lätt