Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
Inte heller i den här veckans receptbok, Allting gott och alldeles för mycket av Edward Blom, finns det så många vardagsrecept (med tanke på förra veckans receptbok)
Visst är det väl så - ingenting är godare än Mormors söndagsstek, ja möjligtvis såsen då. Min älskade Mormors stek med gräddsås6p (minst)1,5 kg skinkstek6 katrinplommon delade i bitar1 stor skivad morot1 klyftad lök1 skivad vitlöksklyfta1 buljongtärning5 dl vatten (vill man ta lite vin så är det inte fel)salt och vitpeppar3 dl grädde2 tsk gelémjöl och vatten till redninglite soja salt och vitpepparStek köttet runt om i en stekgryta och krydda
Men under påsken får man äta vad man vill, eller hur. mandelspån. mandelspån. Så gott – och så onyttigt. Var ute hos mormor och fick det bästa jag vet – kalvdans
Pressgurkan jag gjorde har jag t om lagt upp på ett av mormors gamla fat, nostalgi. Skördade gurka och persilja igår i växthuset och gjorde mig lite pressgurka
Glutenfri Palt påmormorsvis,. När jag var liten och var uppe i Grundfors (Lappland) och hälsade på mormor och morfar bjöd alltid mormor på världens största- och godaste paltar till lunch
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.