Ytterlår bacon recept

Kalvrullader med ättiksgurka, paprika & bacon

Kalvrullader med ättiksgurka, paprika & bacon

Rullader ska helst göras på ytterlår eller innanlår, men går ju att göra på "finare" delar om du inte orkar vänta på att rulladerna ska puttra en bra stund
Y som i Ytterlår

Y som i Ytterlår

Bacon, är det gris eller ko. Vi åt ytterlår. Stekte bacon. Det är Y-vecka nu. Y är annars en bokstav som ser ut som en mutta tycker jag
Mustig gryta med rödvin

Mustig gryta med rödvin

Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. 600 g nötkött (exempelvis ytterlår). 5 skivor bacon. När ca 20 minuter återstår av grytans koktid, tillsätter man grädde, svamp, bacon, peppar och salt. 600 g nötkött (exempelvis ytterlår)
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyska av nöt. Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt. Lägg svamp och bacon i grytan och sjud några minuter

Boeuf Bourgignon

1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår)
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

140 g bacon. 600 g nötkött eller ytterlår smör eller margarin salt peppar 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 st lagerblad 1 tsk torkad timjan 1 st vitlöksklyfta 2 st morötter 3 dl rött vin 3 dl vatten 2 msk kalvfond 2 st morötter 140 g bacon 250 g steklök 200 g champinjoner Servera med
Boeuf Bourguinon

Boeuf Bourguinon

stek baconet i en het stekpanna. 900 g nötkött, t ex ytterlår, skuret i bitar. 1 paket bacon, klippt i bitar. Låt baconröran puttra med i grytan de sista 15 minuterna av tillagningstiden. 900 g nötkött, t ex ytterlår, skuret i bitar. 1 paket bacon, klippt i bitar
Oxrulader med gräddsås

Oxrulader med gräddsås

Bred senap på dem och lägg en skiva bacon ovanpå. 4 portioner600 g tunt skivat ytterlår eller innanlår (6-8 skivor)1 stor morot1 gul lök2 msk fransk senap100 g bacon50 g cornichoner1 tsk saltNymalen pepparSmör till stekningCa 1 liter köttbuljong2 msk tomatpuréGräddsås. 600 g tunt skivat ytterlår eller innanlår (6-8 skivor)
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår av nöt 2 msk smör 2 st morot 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin 5 dl köttbuljong , (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan , torkad 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or) 20 st smålökar , ca, gärna steklökar 400 gram champinjoner , (helst små) 2 paket bacon Köp receptet
Sauerbraten

Sauerbraten

Till hade vi surkål, knödel (denna gång med bacon som det ska vara enligt receptet) och äppelmos. Sauerbraten 1,5-2 kg ytterlår eller märgpipa 1 flaska rött vin 1 dl vinäger 1 dl olja 2 lökar 2 morötter 1 purjolök 5 lagerblad några enbär några kryddpepparkorn 1 msk hel svartpeppar 1 msk salt. 1,5-2 kg ytterlår
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt. Lägg svamp och bacon i grytan och sjud några minuter. 1 kg högrev, ytterlår eller fransyska av nöt. 2 pkt bacon. 1 kg högrev, ytterlår eller fransyska av nöt 2 morötter 2 gula lökar 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 1 flaska rött vin, 75 cl 5 dl vatten 3 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 lagerblad 3 vitlöksklyftor 250 g steklökar 250 g champinjoner 2 pkt bacon
Bɶff à la blond

Bɶff à la blond

Stek lök och bacon i några minuter. Bɶff à la blond - något modifierat recept (i jämförelse med boken) 1 kg ytterlår (nöt) - tärnat, 5-6 msk olivolja, 2 stora gula lökar (grovhackade), 125 g bacon, 2 vitlöksklyftor (mosade & hackade), 2 msk vetemjöl, ½ l ljus öl, 2 kvistar timjan, 2 lagerblad, ca 1 tsk salt & ½-1 tsk svartpeppar. Magnus Reuterdahl 1 kg ytterlår. 125 g bacon
Älgpaté

Älgpaté

Ner med lök, älg, bacon, äpple, äh va tusan, ner med kycklinglevermoussen också i köttkvarnen. 500 g ytterlår av älg. Älgpaté 500 g ytterlår av älg 200 g kycklinlevermousse 120 g jägarbacon 1 äpple 150 g gul lök 1 ägg 1 dl creme fraiche färsk timjan, en halv kruka och finhackad oregano, kanske en msk torkad salt, kanske knappt en matsked, peppar 3-4 nävar förvällda gula kantareller smör och olja. 500 g ytterlår av älg. 500 g ytterlår av älg. 120 g jägarbacon
Extremt stark chili

Extremt stark chili

Skär köttet i grytbitar och strimla bacon. Bryn kött och bacon i en stekpanna och ställ åt sidan. Lägg i kött, bacon, chili, Habanero, fikon, jalapeño, fond, öl, vin, lagerblad, paprikapulver, oregano och koriander

Älgrullader med bacon och äpple

Stek bacon, låt svalna och blanda ut med tärnat äpple. Salta och peppra köttet och fördela bacon/äppleblandningen på alla skivor i ena änden
Fantastisk köttgryta

Fantastisk köttgryta

Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt. Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1. 2 paket bacon