Rullader ska helst göras på ytterlår eller innanlår, men går ju att göra på "finare" delar om du inte orkar vänta på att rulladerna ska puttra en bra stund
Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. 600 g nötkött (exempelvis ytterlår). 5 skivor bacon. När ca 20 minuter återstår av grytans koktid, tillsätter man grädde, svamp, bacon, peppar och salt. 600 g nötkött (exempelvis ytterlår)
1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår)
140 g bacon. 600 g nötkött eller ytterlår smör eller margarin salt peppar 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 st lagerblad 1 tsk torkad timjan 1 st vitlöksklyfta 2 st morötter 3 dl rött vin 3 dl vatten 2 msk kalvfond 2 st morötter 140 g bacon 250 g steklök 200 g champinjoner Servera med
stek baconet i en het stekpanna. 900 g nötkött, t ex ytterlår, skuret i bitar. 1 paket bacon, klippt i bitar. Låt baconröran puttra med i grytan de sista 15 minuterna av tillagningstiden. 900 g nötkött, t ex ytterlår, skuret i bitar. 1 paket bacon, klippt i bitar
Bred senap på dem och lägg en skiva bacon ovanpå. 4 portioner600 g tunt skivat ytterlår eller innanlår (6-8 skivor)1 stor morot1 gul lök2 msk fransk senap100 g bacon50 g cornichoner1 tsk saltNymalen pepparSmör till stekningCa 1 liter köttbuljong2 msk tomatpuréGräddsås. 600 g tunt skivat ytterlår eller innanlår (6-8 skivor)
Till hade vi surkål, knödel (denna gång med bacon som det ska vara enligt receptet) och äppelmos. Sauerbraten 1,5-2 kg ytterlår eller märgpipa 1 flaska rött vin 1 dl vinäger 1 dl olja 2 lökar 2 morötter 1 purjolök 5 lagerblad några enbär några kryddpepparkorn 1 msk hel svartpeppar 1 msk salt. 1,5-2 kg ytterlår
Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt. Lägg svamp och bacon i grytan och sjud några minuter. 1 kg högrev, ytterlår eller fransyska av nöt. 2 pkt bacon. 1 kg högrev, ytterlår eller fransyska av nöt 2 morötter 2 gula lökar 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 1 flaska rött vin, 75 cl 5 dl vatten 3 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 lagerblad 3 vitlöksklyftor 250 g steklökar 250 g champinjoner 2 pkt bacon
Stek lök och bacon i några minuter. Bɶff à la blond - något modifierat recept (i jämförelse med boken) 1 kg ytterlår (nöt) - tärnat, 5-6 msk olivolja, 2 stora gula lökar (grovhackade), 125 g bacon, 2 vitlöksklyftor (mosade & hackade), 2 msk vetemjöl, ½ l ljus öl, 2 kvistar timjan, 2 lagerblad, ca 1 tsk salt & ½-1 tsk svartpeppar. Magnus Reuterdahl 1 kg ytterlår. 125 g bacon
Ner med lök, älg, bacon, äpple, äh va tusan, ner med kycklinglevermoussen också i köttkvarnen. 500 g ytterlår av älg. Älgpaté 500 g ytterlår av älg 200 g kycklinlevermousse 120 g jägarbacon 1 äpple 150 g gul lök 1 ägg 1 dl creme fraiche färsk timjan, en halv kruka och finhackad oregano, kanske en msk torkad salt, kanske knappt en matsked, peppar 3-4 nävar förvällda gula kantareller smör och olja. 500 g ytterlår av älg. 500 g ytterlår av älg. 120 g jägarbacon
Skär köttet i grytbitar och strimla bacon. Bryn kött och bacon i en stekpanna och ställ åt sidan. Lägg i kött, bacon, chili, Habanero, fikon, jalapeño, fond, öl, vin, lagerblad, paprikapulver, oregano och koriander
Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt. Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1. 2 paket bacon