Ytterlår av fransyska recept

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyskaav nöt. Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta
Saftig grytstek

Saftig grytstek

Skumma av allt synligt fett från stekskyn. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,
Sjömansbiff – klassiskt recept

Sjömansbiff – klassiskt recept

Smaka av med salt och svartpeppar. 1 kg fransyska eller ytterlårav nötkött. Skala och skiva lökarna och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör, tills de får lite färg
Gulasch | Receptfavoriter

Gulasch | Receptfavoriter

Smaka av gulaschen med salt, mald svartpeppar och cayennepeppar så att den blir så stark du vill ha den
Porterstek

Porterstek

Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Slå lite av såsen över och servera. 1,5 - 2 kg benfri stek (tex fransyska eller högrev). rostbiff, fransyska och innanlår 75 grader. ytterlår kokar du till 85 grader (ca 2 timmar). Ta av grytan från värmen och låt stå i 20 minuter att svalna utan lock
Gulasch på vildsvin

Gulasch på vildsvin

Använd gärna bog, eller någon del av steken. fransyska, ytterlår, rostbiff- 2 klyftor vitlök- 1 gul lök hackad- 2 msk tomatpuré- 3 paprikor gärna olika färger
Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef i Crock Pot

högrev, ytterlår eller fransyska). Pulled beef i Crock Pot har snabbt blivit en favorit hos oss. högrev, ytterlår eller fransyska)
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Ingredienser 1,5 kg fransyska , benfri, högrev el. ytterlårav nöt 2 msk smör 2 st morot 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin 5 dl köttbuljong , (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan , torkad 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or) 20 st smålökar , ca, gärna steklökar 400 gram champinjoner , (helst små) 2 paket bacon Köp receptet

Recept och inspiration

Jag kommer att länka alla styckningsdetaljer till recept men tiden räcker inte till, så jag börjar med att lägga upp dessa fina bilder, som jag fått låna av Madeleine Landley och Landleys Kök, och fyller på allteftersom vi lagar oss igenom djuren
Biffstek med äpple

Biffstek med äpple

Neråt i prisklass kom först fransyska och sedan ytterlår som jag tycker blir för torrt. Restbiten såg så fin ut att den också fick bli min och det är av den jag stekt biffar idag
Älgskavgryta

Älgskavgryta

Härligt att man kan börja njuta av fredagskänslan redan på torsdag. Det är som en korvstroganoff men med skav istället för korv
Ingefära-stek med balsamvinäger

Ingefära-stek med balsamvinäger

fransyska eller ytterlår. Den här veckan har gått fortare än vanligt och det beror nog på att jag var hemma med en krasslig Ida i början av veckan
Vermouthbrässerad älgstek

Vermouthbrässerad älgstek

ytterlår. Bryn det sen i en gryta med lite av smöret, ta upp och lägg åt sidan. fransyska. Bryn därefter köttet runt om i resten av smöret och strö över salt och peppar
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

1 kg högrev, ytterlår eller fransyskaav nöt. 1 kg högrev, ytterlår eller fransyskaav nöt 2 morötter 2 gula lökar 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 1 flaska rött vin, 75 cl 5 dl vatten 3 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 lagerblad 3 vitlöksklyftor 250 g steklökar 250 g champinjoner 2 pkt bacon
Tjälknul

Tjälknul

Tjälknul görs av fryst kött som steks otinat i låg ugnsvärme och därefter läggs i en kryddad saltlag
Matglad påsk!

Matglad påsk!

I andra avsnittet visar han hur du benar ur en lammstek anatomiskt och får ut fina styckdetaljer från benet så som lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff

Vildsvinschili med choklad, jalapeño och gurksalsa

Smaka av och red med chokladen. Receptet är fotat av Stefan Wettainen. 52 utsökta rätter från tryne till svans”, som är skriven av Mikael Axell och Frida Ernsth, och ges ut av Massolit bokförlag. 800 gram fransyska , eller ytterlår