Smaka av med salt och svartpeppar. 1 kg fransyska eller ytterlårav nötkött. Skala och skiva lökarna och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör, tills de får lite färg
Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Slå lite av såsen över och servera. 1,5 - 2 kg benfri stek (tex fransyska eller högrev). rostbiff, fransyska och innanlår 75 grader. ytterlår kokar du till 85 grader (ca 2 timmar). Ta av grytan från värmen och låt stå i 20 minuter att svalna utan lock
Använd gärna bog, eller någon del av steken. fransyska, ytterlår, rostbiff- 2 klyftor vitlök- 1 gul lök hackad- 2 msk tomatpuré- 3 paprikor gärna olika färger
Jag kommer att länka alla styckningsdetaljer till recept men tiden räcker inte till, så jag börjar med att lägga upp dessa fina bilder, som jag fått låna av Madeleine Landley och Landleys Kök, och fyller på allteftersom vi lagar oss igenom djuren
Neråt i prisklass kom först fransyska och sedan ytterlår som jag tycker blir för torrt. Restbiten såg så fin ut att den också fick bli min och det är av den jag stekt biffar idag
Låt koka ihop och smaka av med vinäger, salt och peppar. Red av med maizena utrört i lite vitt vin. 1 Scan nötstek t ex fransyska. eller ytterlår, ca 1 kg
ytterlår. Bryn det sen i en gryta med lite av smöret, ta upp och lägg åt sidan. fransyska. Bryn därefter köttet runt om i resten av smöret och strö över salt och peppar
I andra avsnittet visar han hur du benar ur en lammstek anatomiskt och får ut fina styckdetaljer från benet så som lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff
Smaka av och red med chokladen. Receptet är fotat av Stefan Wettainen. 52 utsökta rätter från tryne till svans”, som är skriven av Mikael Axell och Frida Ernsth, och ges ut av Massolit bokförlag. 800 gram fransyska , eller ytterlår