Skala och riv ingefäran. Skär bort skinnet på laxen och skär den i lagom bitar. Fräs löken och ingefäran i olja och tillsätt kålen efter en liten stund
Tillsätt mer riven ingefära för mersting mot slutet. 4 laxbitar á 150 grsesamfrön1 broccolihuvuden bit purjolök2 dl kokta svarta bönor3 msk vitvinsvinäger1 msk kallpressad rapsoljasalt & pepparBlanda i en skål. 1 dl japansk sojasås1 dl mirin, japanskt risvin ( eller 1 dl vit vin )4 tsk råsocker1 msk riven ingefäraBlanda ihop teriyakisåsen och skeda över 4-5 msk över laxen och låt stå minst 30 minuter. 4 laxbitar á 150 grsesamfrön
Riv ingefära, pressa vitlöken och pressa saften ur limen och blanda ihop allt med sojan. Det här är en lätt och fräsch rätt som jag tycker går väldigt snabbt att laga
Nyttigt är det också eftersom det här verkligen är snabbvarianten där jag inte wokar nudlarna utan bara blandar de kokta/blötlagda nudlarna med färsk ingefära, vitlök och chili
Servera med wokade grönsaker och kokt ris. Lägg fisken i en ugnssäker form, krydda salta och kryda med, ingefära, farinsocker, limesaft och finhackad vitlök
Blanda ingredienserna till ruben och gnid in laxen med den. Tillaga laxen i mitten av ugnen till 60º innertemperatur, ca 30 min. 4 bitar laxfilé. 1 tsk färsk ingefära