Ikväll har vi ätit färsk laxmedasiatiska smaker, gjorde nudelwok till och en kall limesås. Asiatisklax, 4 pers. 4 bitar lax1 lime1 tumnagel stor bit ingefära, rivenSesamolja2 vitlöksklyftor, pressade2 msk teryiaki såsGör en marinad av detta och. - Läs hela inlägget här 4 bitar lax
Smaksätt gärna de wokade grönsakerna med japansk soya och sweet chili-sås. Dela fisken i lite mindre bitar och kör till en slät färs tillsammans med formfranskan
sherry samt lite sesamolja (det kan vara bra att ta det försiktigt med den eftersom den har en säregen smaks om inte alla gillar men som jag bidrar till den distinkta asiatiska smaken)
Nudlarmed kycklingfärs smaksatt med vitlök, ingefära, lime, sesam och chili. Jättegott och lite knaprigt till den lite syrliga och mustiga smaken från nudlarna och färsen
Ketjap manis ser ut som ovan och hittas bland de asiatiska varorna i mataffären. Igår grillade vi en hel laxbit som vi penslade med en väldigt god glaze
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.