Jag änvände mig av Wasabi and Sesame från Santa Maria, den ger lite extra sting också. Citronmarinerade Kycklingspett4 kycklingfiléerskal och saft från 1 citron4 msk olivolja2 pressade vitlöksklyftor1 tsk salt½ tsk nymald svartpeppar3 msk färska, hackade örter (tex timjan, rosmarin, oregano, salvia)Putsa kycklingen och skär filéerna i ca tre bitar på längden
- ½ dl färsk timjan. Jag är så himla förtjust i wasabi och visst låter spännande med wasabismör. Hacka persiljan och timjan för att sedan blanda ihop det med baconet
Mina egna favoriter är nog lax- och wasabisnittarna men alla funkade tycker jag nog. Garnera med något grönt t ex bladpersilja eller timjanrecept från recept
Krydda laxen med Santa Maria wasabi sesame-krydda (jag använder gärna Salmalax). Krydda kalkonfilé (timjan och oregano) och ugnsbaka på 220 C i ca 20-25 minuter
Rör ihop smör, wasabi och salt. 3 dl hackade färska örter t ex timjan eller persilja. 2 msk wasabipasta. Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så det bildas en ficka
Nästa gång funderar jag på att göra denna med pepparrot i buljongen, vilket påminner om wasabi i smaken samt med vitt vin eller kanske lite japansk soja
Garnera med timjan. Servera kycklingen i skivor med rotfrukter, buljong och wasabikräm. Blanda osten med wasabi och smaka av med 2 krm salt. 2 msk wasabipasta. 4 kvistar timjan
Hennes tips var om jag minns rätt att blanda färksost och wasabi. ½dl olivolja en knippe med blandat kryddgrönt (timjan, oregano och gräslök i mitt fall)
- Kesella, varmrökt lax i små bitar och så mycket wasabi (japansk pepparrot) som du vågar. - Svart körsbärsmarmelad (tillsätt gärna timjan) + grädd-danablu