asti mousserande vin. Vaniljsockerlag. Gör sockerlagen och låt bli kall. 2 cl vanlijsockerlag. 1 flaska mousserande vittvin, med eller utan alkohol. Skeda upp 2–3 matskedar puré i ett champagneglas, fyll upp med kallt mousserande vin. 20 cl torrt mousserande vin. 2 cl vanlijsockerlag. 1 flaska mousserande vittvin, med eller utan alkohol. 20 cl torrt mousserande vin
Vill du ha vit glögg byter du ut rödvinet mot vitt torrt vin. Blanda socker, vatten och kryddorna som du silat bort från extrakten i en kastrull och koka upp så att sockret smälter och att du får ur det sista av kryddorna, sila försiktigt upp sockerlagen
Vi drack vittvin alternativt rosé till maten och de passade båda mycket bra till maten. Vill man servera ett rött vin till ska det nog inte vara allt för kraftigt
Men lik förjolat kunde jag inte låta bli att vispa min egna när det för många år sedan dök upp ett recept på just fluff i mattidningen Elle à la carte som tydligen heter Elle Mat & Vin numera
Helgrillade hjortracks med smörkokta lökar, kräm på potatis och jordärtskocka samt en portvinssås. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan
Tillsätt kycklingfond och vittvin, låt koka i ett par minuter. Tartlett med getost och rödbeta samt marinerade pilgrimsmusslor och havskräftor med tryffelvinaigretteSmå pajformar kläddes med en deg och förgräddades i ugn
Tillsätt vittvin och krydda med salt och svartpeppar. Mortla myntablad, nästan alla lingon, sockerlagen och pressad lime (spara en klyfta till varje drink)
sodavatten eller mousserande vittvin att fylla upp glaset med. I drinken ska man ha saffranssyrup, enklare uttryckt sockerlag med saffran i, och det kokar man snabbt ihop
Receptet har jag ärvt av mamma, nedskrivet för hand med lite snirklig men pregnant stil, utmärkande för den tid då postkassörerna skrev alla kvitton för hand och hade flerårig utbildning bakom sig, motsvarande dagens högskolekompetens
Häll på vittvin, krossade tomater, vatten, fond och buljongtärning. Med vin, god mat och goa tjejer. Färsk Ananas som hon kokt i sockerlag med smak av chili, lime, rom och stjärnanis