Vitt vin musslor kräftor recept

Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Tillsätt salt, vitpeppar, rödvinsvinäger, skala och pressa i vitlöksklyftorna. Skala räkorna eller plocka bort muskeln av pilgrimsmusslorna och lägg musslorna på ett hushållspapper
Favorit fiskgrytan

Favorit fiskgrytan

Måste man servera oxtournedos med vinsås och tryffel i någon form för att vinna. lax, torsk, räkor, kräftor, musslor, osv
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Soppan, eller snarare grytan är en klassisk fiskgryta med saffran, vittvin och mycket vitlök. Tillsätt vin och saffran samt de krossade tomaterna och slutligen vattnet
Räksoppa

Räksoppa

Häll på vin och vatten, så det knappt täcker. Fisk, musslor, kräftor, hummer, krabba, fänkål, svamp, morötter, purjolök är också gott att blanda ner i soppan
Jambalaya

Jambalaya

1Ingredienser, 4 port Kalorier 2 st Lökar Sök 1 st Saffran Sök 3 dl Ris Sök 5 msk Olja Sök 1 st Buljongtärning Sök 5 dl Vatten Sök 1 dl Vittvin Sök 2 st Vitlöksklyftor Sök 1 st Lagerblad Sök 2 st Chorizokorvar Sök 1 st Zucchini Sök 1 st Röd paprika Sök 200 g Räkor Sök 2 st Kycklingfiléer Sök 100 g Oliver Sök Basilika Sök Oregano Sök Sweet chilisås Sök. 1Ingredienser, 8 port Kalorier 8 st Kycklinglår Sök 140 g Bacon Sök 400 g Korv Sök 2 st Lökar Sök 4 st Vitlöksklyftor Sök 2 st Krossade tomater Sök 100 g Chili Sök 2 tsk Chilipulver Sök 2 tsk Paprikapulver Sök 1 tsk Kryddpeppar Sök 2 tsk Oregano Sök 2 tsk Timjan Sök 4 st Lagerblad Sök 8 dl Ris Sök 1 st Selleri Sök 2 st Röda paprikor Sök 2 st Gröna paprikor Sök 1 l Kycklingbuljong Sök 500 g Musslor Sök 1 kg Kräftor Sök
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Hacka lite lök och fräs i en gryta med olivolja, häll på vittvin och låte koka upp. Häll i vinet, vattnet,  apelsinjuicen och fiskfonden, koka gärna egen fiskfond eller gör som jag och köp färdig i fiskbutiken
Sötpotatissoppa med tillbehör

Sötpotatissoppa med tillbehör

mer matlagningsvin eller fond. Musslor, räkor och kanongoda kräftor slank det ner ett antal i bådas våra magar, clam chowder, ostar och charkuterier, ja ni anar inte så mycket gott vi frossade på
Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Dillpesto30 g solroskärnor, skalade och rostade 3 dl dill, lätt packad, grovskuren 2 klyftor vitlök 1 dl olivolja 1 dl rapsolja 2 dl lagrad Minimunk (eller annan vällagrad hårdost) 2 msk vit balsamvinäger 2 msk honung. 1Musselbuljong1 kg blåmusslor 2 schalottenlökar, skivade 2 klyftor vitlök, skivade 5 cl olivolja 1 fänkål, i strimlor 2 dl vittvin 2 dl fiskbuljong. 1Fiskgryta1 kg kantareller 100 g rökt fläsk 2 schalottenlökar 1 fänkål 2 knipplökar 1 gul paprika (eller röd paprika) 2 klyftor vitlök 1 förp tomat, grovkrossade 4 dl musselfond 1 tsk thaicurrypulver 200 g vit fisk (t ex torsk i 2x2cm tärningar) 200 g röd fisk, 2x2cm tärningar (t ex lax) 200 g färska räkor, skalade 1 kg kokta musslor i skal (från buljongen) 8 färskpotatisar, kokta 1 msk fiskfond 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl vittvin 1 kg kokta kräftor i skal 1 knippe krondill salt

Matresan del 1

Till detta fick vi ett vittvin, Engel, Pinot Gris från Alsace Frankrike. Före maten serverades mousserat vin samt lite färskt bröd som stod i söta små påsar på borden
Skaldjursfest

Skaldjursfest

Musslorna kokades först i en lag med vatten, en skvätt vittvin, salt, lök och persiljestjälkar, och gratinerades sedan med vitlökssmör
Moules marinières

Moules marinières

Servera i skålar med en bit bröd och ett gott vittvin. Musslor är ju väldigt gott att ha i tex fisksoppa men den här gången fick dom bli ensamrätt här hemma, nämligen Moules marinières som är vinkoktamusslor