Häll vin, buljong och soja i stekpannan och vispa ur de goda resterna. En liten slatt vittvin från musselkoket och ett paket ädelost från i julas fick smaksätta den planerade kycklinggrytan
) Rör ner tomaterna, grädden och buljongen i såsen och låt det koka ihop. Smaka en bit så vet du om de är klara, köttet ska vara vitt och fast rakt igenom
Häll då ner köttet till grytan igen och fyll på med köttbuljong, vittvin och timjan. Jag lät den huvudsakligen baseras på vin och buljong för att sedan mjuka till smakerna med lite grädde på slutet
Rör i soja, dijon och smula i buljongen. Häll på vin, grädde och creme fraiche och låt koka upp. 4 dl vittvin. 2 tärningar svampbuljong. 4 dl vittvin. 2 tärningar svampbuljong
Buljongen som blir sparas givetvis till en god soppa eller något. Bestämde mig för att bräsera i järngryta i ugn, tillsammans med lite stockgrönsaker och vittvin
Koka upp buljongen i en kastrull och häll sedan i formen tillsammans med vin och olivolja. 5-6 dl grönsaksbuljong. 2 dl vittvin. 5-6 dl grönsaksbuljong. 2 dl vittvin
Den jag ofta gör till vardags blir heller aldrig densamma från gång till gång men är ofta tomatbaserad med tomatpuré, tomatkross, lök och buljong som bas