Vitt vin buljong recept

Köttgryta med vitt vin, timjan & smörstekt svamp

Köttgryta med vitt vin, timjan & smörstekt svamp

Häll då ner köttet till grytan igen och fyll på med köttbuljong, vittvin och timjan. Jag lät den huvudsakligen baseras på vin och buljong för att sedan mjuka till smakerna med lite grädde på slutet
Quorngryta med vitt vin och grädde

Quorngryta med vitt vin och grädde

Rör i soja, dijon och smula i buljongen. Häll på vin, grädde och creme fraiche och låt koka upp. 4 dl vittvin. 2 tärningar svampbuljong. 4 dl vittvin. 2 tärningar svampbuljong
Rotsellerisoppa med vitt vin

Rotsellerisoppa med vitt vin

Tillsätt buljong och vatten och koka upp. Tillsätt vin och låt allt få ett uppkok så att alkoholen kokar bort
Bästa julskinka är kokt i vitt vin

Bästa julskinka är kokt i vitt vin

Nu har du en saftig och välsmakande skinka – och en fantastisk buljong. Stoppa den i en gryta tillsammans med vitt torrt vin
Kycklinglevermousse med vitt vin och rosmarin

Kycklinglevermousse med vitt vin och rosmarin

Tillsätt buljongen och låt lite koka in, men det ska vara gott om vätska kvar i stekjärnet. Häll på vinet och låt det delvis koka in
JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED VITT VIN

JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED VITT VIN

Finhacka löken och fräs den mjuk i olja, häll på vin, vatten och smula i buljongtärningen och låt koka upp
Fisk- och skaldjurssoppa med vitt vin

Fisk- och skaldjurssoppa med vitt vin

Tillsätt krossade tomater, paprikapulver, buljong och vin. 5 dl fiskbuljong. 0,5 dl vittvin, chilenskt. 300 g torskfilé 2 gul lök, hackad 2 msk olivolja 2 burkar krossade tomater, à 400 g 5 dl fiskbuljong 0,5 dl vittvin, chilenskt 1 msk paprikapulver 5 burkar skaldjursmix i lake, à 170 g 5 dl vatten salt, efter smak persilja, finhackad
Kycklinggryta med vitt vin

Kycklinggryta med vitt vin

Strö över rosmarin och häll på vin och buljong. 2 dl torrt vittvin. 1 dl kycklingbuljong. 2 dl torrt vittvin. 1 dl kycklingbuljong
Ugnsbakad havre med vitt vin, tomat och timjan

Ugnsbakad havre med vitt vin, tomat och timjan

Koka upp buljongen i en kastrull och häll sedan i formen tillsammans med vin och olivolja. 5-6 dl grönsaksbuljong. 2 dl vittvin. 5-6 dl grönsaksbuljong. 2 dl vittvin