Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Tillsätt lite vit rom efter smak och tycke. Pressa 1 lime i sillagen och blanda med sill, limeskivor, ochlätt mortlad mynta
Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och socker krämigt. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
Kom ihåg att ta ut sådär en halvtimme innan servering så moussen är mjuk ochlätt i konsistensen. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Håll koll så att den inte blir för varm eftersom den då lätt blir grynig. Min syster bidrog med denna fräscha och goda glasstårtan till nyårskalaset och eftersom receptet efterfrågades så kommer det här
Det går dessutom fort och är lätt att göra pajen. Sommartid innebär att det är frukt- och bärtid och det gäller att ta tillfället i akt att njuta av de frukter och bär som är mogna just nu, färska eller tillagade i goda efterrätter
Salta och peppra lätt ovanpå. Det här passar fint att börja med före fredagsmiddagen och det går så snabbt i ugnen att du lika gärna kan stå kvar och vänta med ett glas kall sauvignon blanc
Alla föll som vanligt för chokladpannacottan som är makalöst god och väldigt lätt att göra dessutom. Jag har gjort den tidigare och den blev precis lika god då
Klä båda bottnarna med tårtlock och stryk lätt med handen så det inte blir massor av luftfickor. Tag en ask av hallon – mosa dem lätt med en gaffel till en grov kompott
Smält nougat i vattenbad eller på låg temperatur i mikron och tillsätt lätt uppvispad vispgrädde. Smält chokladen tillsammans med smör och tillsätt espresso