Dela vitlöken i klyftor. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut. Efter tre dygn hälls vitlöken och vinägern i en kastrull, får koka upp och koka cika 1 minut. 2-3 vitlökar. 1½ tsk torkad timjan. 1½ tsk torkad basilika
Hetta upp olivoljan i en kastrull, fräs runt löken och vitlöken. 1st Vitlöksklyfta, fint mortlad. 1dl Kalamataoliver, semitorkade. 1st Vitlöksklyfta, fint mortlad. 1dl Kalamataoliver, semitorkade
Fräs ca 300 g kvartade champinjoner i smör, tillsätt 1 hackad schalottenlök och 2 hackade vitlöksklyftor. Jag tog även typ 2 msk vitlöksost (hade lite kvar i en förpackning i kylen, annars kan man hoppa över detta) samt krydda med salt och svartpeppar. Koka samman 1/2 tetra krossade tomater, torkad oregano, chiliflakes, salt, svartpeppar och en nypa strösocker. 2 hackade vitlöksklyftor