30- 40 färska vindruvsblad. 30- 40 färska vindruvsblad. Foto. Johannes Wätterbäck. I år testade vi att skörda blad två gånger från vår Baltiska vindruva och det funkade utmärkt
För vindruvsblad dolma recept behöver ni. 1 paket vindruvsblad 200 g köttfärs 3 dl ris 1 dl olja 1 dl hackade persilja 1 matsked oregano 1 matsked salt Nypa chilipeppar 1 citronsaft 2 matsked tomatpuré 3 dl tomatpuré-Börja med lägg vindruvnladet i en kastrull täck över varm vatten lägg den på spisen i 2 minuter. Blanda 1 matsked tomatpuré,en tesked salt och 0,5 dl olja med varm vatten häll den försiktigt på,så den täcker översta lagret av vindruvsbladet. 1 paket vindruvsblad
Blanda alla ingredienser utom vindruvsbladen. Tvätta vindruvsbladen, ta ett blad i taget. vindruvsblad. Veckla ut bladet och lägg lite av blandningen på det och rulla bladet med fyllningen i