Vinbrässerad recept

Grönt ljus för gröna linser från Puy

Grönt ljus för gröna linser från Puy

Jag associerar ofta linser till 70-talets kollektiva vegogrytor. Fotriktigt, sönderkokt och lite träigt och det har aldrig varit mycket plats för dem i mitt skafferi

Skördemiddag!

Förra veckan, var vår sista semestervecka och hög tid att skörda från våra pallkragar. De har börjat bli lite “lurviga” nu när sommaren snart är överblommad
Vinbrässerad oxkind

Vinbrässerad oxkind

Oxkind är en styckdel man inte köper varje dag. Förutom att den är annorlunda så är den billig. Efter ett par timmars kokning så blir den mör och fin
Middag som tack!

Middag som tack!

Till det vinbrässerade vårlökar, rostade knölar och rötter, och såklart dragonemulsion, (ingen köttbit vill vara utan bea

Vinbrässerad baconkyckling

Finhacka löken, strimla baconet fint. Stek detta tillsammans i en stekpanna, inget extra fett behövs. Blanda i hackad persilja, jag använde fryst