Efter en rätt stressig vecka med en försmak av kommande jobbveckor med dagis, jobb, matlagning på en kvart och mer matplanering för att få fram god och nyttig mat på bordet så känner jag att det är skönt att det är helg nu
Baconkyckling med spenat- och ädelostrisotto4 portioner4 kycklingfiléer1 pkt bacongrillkrydda1 dl vitt vin1 dl matlagningsgrädde av valfri sort (jag hade 7%-ig)1 msk kycklingfondHalvera kycklingfiléerna på längden
Foto. Bonnier. Köpte boken "LCHF - den goda vägen till hälsa och viktminskning" för någon vecka sedan. Inte för att jag ska gå på diet utan för att recepten är helt fantastiska
Jag associerar ofta linser till 70-talets kollektiva vegogrytor. Fotriktigt, sönderkokt och lite träigt och det har aldrig varit mycket plats för dem i mitt skafferi
Om ni liksom min pojkvän är lite tveksamma till bacon går det jättebra att bara linda bacon runt hälften av kycklingbitarna och steka de baconfria kycklingbitarna naturella efter att baconkycklingen har stekts
Att bacon och kyckling är två smaker som "gifter" sej bra, det bevisar den här rätten. Och med äkta grädde till så får du en oslagbara sås av dessa smaker tillsammans
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.