Servera med kokt potatis, brysselkol och ett gott rödvin eller en öl som går åt det mörkare hållet. Börja med att putsa grytbitarna och skär dem i mindre bitar om de är för stora (det ska vara lagom munsbitar)
Recept hämtat ur boken ”Vildsvin. Snitta fransyskan/bogbladsteken på mitten nästan helt igenom, salta och peppra sidorna och strö över örter och vitlök
Jag gjorde en timjanbearnaise och började med att låta rödvinsvinäger reducera tillsammans med timjan, rödlök och vita pepparkorn tills jag hade kvar några matskedar vätska
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Detta fick koka upp och sjuda några minuter varefter vi tog bort kvistarna och lät det hela svalna. Långfredagsvildsvinsstek hade varit ett legendariskt ord på wordfeud men här är det vad som ska ätas idag på Långfredagen
Fyll grytan med rödvinetoch vatten så det täcker alla ingredienser. Bryn kött, svamp och bacon hastigt i omgångar i en panna och lägg sedan över i en större gryta
Min systers sambo är jägare och han har tidigare bjudit oss på bland annat vildsvinoch rådjur. Jag älskar ju kött och det är alltid lite speciellt när man får smaka på gott kött som man normalt inte äter