Vendetta, kyckling med ris
Tina Tassirnafas
Tina Tassirnafas

Vendetta, kyckling med ris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • 1 st Vitlök
  • 1 st Shalottenlök
  • 500 g champinjoner
  • 1 kg kyckling file
  • halv dl tomatpure
  • 1 tärning köttbuljong
  • 2 msk dragon
  • 5 dl vispgrädde
  • 20 g smör
  • olja

Beskrivning

    - skär alla ingridienser, strimla kycklingen, koka ris
    - Börja med att värma salt i torr stekpanna. Lägg i olivolja 1 dl
    - skär lök och shalottenlök, lägg i stekpannan i låg värme, nivå 4
    - lägg i champinjoner, stek i hög värme, rör om så det inte bränns, stek så det blir gyllenbrunt
    - lägg in kycklingen, nivå 8, rör om, efter ett tag sänk till nivå 6
    - lägg in tomatpure, en halv dl. höjj värmen igen
    - lägg i smör, 20 gram, höj värmen
    - lägg i 2 msk dragon
    - lägg i 5 dl visp grädde, höjj värmen

    Servera med ris och sallad

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.