Har inte varit så mycket kreativ matlagning hemma hos mig på ett tag men jag hittade ett recept på vegetariskabiffar för ett tag sedan som jag velat prova fast lite egen variant
Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon. Servera biffarna täckta med lök och skysås (vilket jag glömde som ni kan se på bilden…) och med din favoritpotatis och pressgurka vid sidan av
Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariskabiffar som blev alldeles perfekta i konsistensen
Vegetariska Kåldolmar, vardagshusmanstema. Det kändes alltid supersvulligt och smarrigt att få frossa i stora köttbiffar och en massa stekt lök, tyvärr ibland med lite för tråkig potatis och bleka tillbehör, men inte desto mindre
Vi doppade våra biffar i en kall vitlökssås och pressade lime över och med en grönsallad a'la kylskåpsrensning till blev vi både mätta och synnerligen belåtna
ädelostsås, tomatpaj med karamelliserad lök, champinjonsoppa och ostbiffar. Som i måndags då jag lagade ricottabiffar med soltorkade tomater, bulgur och tacomajo
Klyfta och skär upp alla grönsaker, skala vitlökarna och lägg sedan allt i en ugnsfast form. I frysdisken hittade jag Hälsans kök och deras enorma sortiment av vegetariska saker, som gått mig helt förbi tidigare
Hacka löken fint och riv vitlöken och lägg i en skål. En av Felicias favoriträtter är de här zucchinibiffarna som vi brukar göra hemma och eftersom de både är billiga och enkla att göra så serveras de ofta till middag