Vegetariska biffar
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Linsbiffar 4 port 1 schalottenlök, fint hackad
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl röda linser
  • 125 g keso
  • 1 dl hackad persilja
  • 2½ dl ströbröd
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 1 tsk paprikapulver, gärna rökt
  • salt
  • Fräs löken så den mjuknar och får lite färg.
  • Häll i vatten, buljong och linser och låt det småkoka ca 15 minuter så att linserna är mjuka och vätskan är borta.
  • Ta av grytan från plattan och rör i keso, persilja och ströbröd, blanda väl till det tjocknar.
  • Rör ner alla kryddorna och smaka av.
  • Forma smeten till biffar och stek dom några minuter på varje sida på medelvärme.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.