150 g
morot, skuren i smala stickor, förkokas 5 min
100 g
rödlök, halverad grovskivad
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
250 g
blomkål, skuren i småbitar
200 g
broccolibuketter, skuren i småbitar
50 g
gröna ärtor
100 g
grön sparris, skuren i bitar
baskrydda (1 del vitpeppar, 9 del salt)
100 g
ost, riven till topping
ostsås (se recept nedan)
Ostsås
2 msk
vetemjöl
5 dl
mjölk
2 msk
smör eller margarin
200 g
lagrad ost, riven
125 g
mozzarellaost, riven ost,
baskrydda
Beskrivning
Koka pastan, kyl och låt ligga i kalt vatten
Fräs lök och morot till rödlöken är glansig
Tillsätt vittlöken och fräs lite till
Krydda lätt med baskrydda
Pudra mjölet över lök och morot, vispa ihop
Tillsätt mjölken i omgångar till den tjocknat
Koka upp under omrörning och sjuda i 3-5 minuter
Smaka upp med baskrydda -
Det ska vara väldigt salt för det kommer mycket mer som är okryddat
Rör ned blomkål, broccoli, sparris och gröna ärtor
Rör ned osten till såsen
Häll av pastan vätskan och rör ned den i såsen
Blanda väl och häll i gratängform
Toppa med riven ost
Gratinera i 200° varmluftsugn i ca 20 – 30 minuter. (vanlig ugn + 25°) - Till gyllenbrun färg
Meat-free Monday igen och alla trender visar att fler och fler väljer vegetariskt och vegansk mat. Förra veckan åt vi denna goda pastagratäng, som är riktigt krämig och fylld med massa smaker
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Den gör alltid succé hos barnen som älskar pasta och den krämiga såsen går hem hos ALLA
Krämigt och gott. Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.