– I med tomater och hackad basilika och smaksätt med pressad lime. Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Ha sedan i skal och saft från limen och smaka av med salt och svartpeppar. Men nu till dagens recept som precis som alla andra måndagar är vegetariskt och denna vecka i form av en krispig grönsaksgryta
Strö över koriander och pressa till sist lite limesaft över fyllningen. Jag la ut bilder på goda wraps på instagram och lovade att lägga ut dom här såhär kommer dom vegetariska wrapsen
Vegetariskcurrygryta med kokosmjölk. Ta bort limebladen. Thaisoppa med röd curry och kokosmjölk. Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Hetta upp kokosolja och fräs curry och kryddmix helt hastigt i oljan. Till grytan åt vi också en urgod sötstark jelly på ingefära, lime och chili från chilliqueen
Rör om och fräs lite till och häll sedan på kokosmjölk och limesaft. Fräs grönsakerna i oljan några minuter tillsammans med lantbuljong, curry och cayennepeppar
Tillsätt sen ingefära, chili och curryn och rör om. Blanda morötterna med sesamolja, saften från en lime, salt och peppar samt strö över sesamfröna och den hackade koriandern
Detta i kombination med att ena blogghalvan har varit nästan ohanterligt sugen på koriander och lime i flera veckor, gjorde att det fick bli en variant på curry till middag