Tunt skivad rödlök. Dagens recept är dock gårdagens lunch, en superfräch, greklandinspirerad sallad med vattenmelon, fetaost, marinerade oliver ( ridderheims typ) en enkel rågbulle och lite annat smått och gott
I salladen blandade vi ner en burk bönmix (kidneybönor, kikärtor, limabönor och vita bönor av märket Bonduelle), vattenmelon, ruccola, gurka, rödlök i tunna skivor och lätt rostade solrosfrön
Skär vattenmelonen i bitar. ½ rödlök. Smula fetaosten över, strimla rödlöken i mindre bitar. 1/4 stor vattenmelon (kärnfri). Kryddig fläskfilégryta 1/4 stor vattenmelon (kärnfri). 10 myntablad ½ rödlök
200 gram valfria oliver2 msk olivolja1/2 vattenmelon i munsbitar200 gram fetaost i bitar1 liten rödlök i tunna strimlor2 msk rödvinsvinäger eller pressad saft från 1 citron1 kruka basilikasaltsvartpepparLägg oliverna i oljan. 1/2 vattenmelon i munsbitar. 1 liten rödlök i tunna strimlor
Vattenmelon är billigt just nu och passar i så mycket, särskilt bra i matiga sallader. Sallader med vattenmelon, gurka och fetaost har blivit sommarklassiker för många och fungerar till exempel perfekt som tillbehör till grillat