Till slut blev det en ljummen sallad på risoni, polkabetor, fetaoch serranoskinka. Koka risonin enligt anvisningarna på paketet, när det är ca en minut kvar lägg även ner sockerärtorna och låt koka med den sista minuten
Klicka ut dressingen och droppa ev lite olivolja över salladen. Idag gjorde jag en riktigt lyxig men enkel lunch, salladmed halstrad tonfisk, vattenmelon, gröna sojabönor och cashewnötsdressing
olivolja salt peppar. Jag hittade ett recept i Food and Wine på en gulbets- ochblodapelsinsallad, men vi gjorde en på blandade betor och vanlig appelsin och det blev god den med
Jag tycker den är så god att jag till ochmed blandar tärningar av vattenmelon i pastasalladen. Den ger salladen en spännande smak med karaktär samtidigt som den binder samman spenaten, mangolden, mache eller vad jag nu har för bladgrönt i salladen för dagen
Keso, färskost eller fetaost. Salladmed rädisor, mynta och koriander. Att få njuta de små med lite smör och flingsalt dröjer ett tag så i väntan på egen skörd piffar vi upp köpe-rädisor med mynta och koriander från köksfönstret
Grovhacka myntabladen och blanda ner tillsammans med balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Skär bort skalet på vattenmelonenmed god marginal och skär den i tuggvänliga bitar
Jag åt den med falafel till (recept från frikadell för några dagar sedan)2 port. 1 päron6 cocktail tomater1/4 rödlökblandad sallad3 dl bulgur eller råris (kokt)1/3 fetaen bit zuccini10 kalamataoliver+dressing. )2 msk olivolja1 msk äppelcidervinäger1/2 tsk salt1 liten klyfta vitlök+falafel eller vad man känner föryoghurt hade jag också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.