Var sugen på att testa att baka med vasslen jag hade över efter äggosten så därför fick de bli lite härligt goda tekakor, svårt att säga om vasslen ger någon direkt annorlunda smak, men jag använde det istället för mjölk
I en del av våra recept använder vi flytande vassle. Men vad är egentligen vassle för någonting. Ni som använder proteinpulver känner säkert igen ordet vassle men det vassle som finns i proteinpulver är inte riktigt det samma som det vasslet vi använder i matlagning
Någon har bara tipsat om hur man sedan smaksätter den och även bakar bröd på vasslen som blir över. Filen kommer släppa vätska, alltså vassle som hamnar i bunken, och handduken skall helst inte doppa ner i det
1 skopa vassle (eller kasein som faktiskt gör sig bättre som fluff) Jag använde Vanilj/ vit choklad. 1 skopa vassle (eller kasein som faktiskt gör sig bättre som fluff) Jag använde Vanilj
Min vän klarar små mängder laktos och därför kunde jag använda ett vassleisolat som innehåller extremt lite laktos, mindre än 1 g per portion, men om du vill går det bra att hoppa över proteinpulvret och istället ha i ca 2 msk mjöl som tex rismjöl eller bovetemjöl. 2 skopor (40g) vassleisolat med vaniljsmak (vanligt vassle går också bra om du inte är laktosintolerant alternativt 2 msk mjöl om du inte vill använda proteinpulver)
Bakar man med det fungerar det i stort sett som vassle men gör bakverken lite saftigare. Har du inte Super Protein Complex hemma går det jättebra med ett vanlig vassleproteinpulver men jag skulle inte rekommendera casein
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
Sila bort vasslen med en silduk och låt rinna av i 15-30 minuter Salta osten. I söndags så skulle det grejas i mors trädgård, lägga plattor och vinterfixa växthuset
25 dl (40g) naturellt whey/vassle proteinpulver. Känns nästan lite konstigt att inte behöva lägga ner 3-4 timmar per dag på träning, fix med matlådor, övning av posering osv
Vassleprotein. I denna artikel går vi igenom det fantastiska proteinet, vassleprotein. Sojaprotein är en högvärdig och snabb proteinkälla som kan ersätta vassle