Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Vi missade att nagga bröden innan sista jäsningen så det fick vi göra precis innan tekakorna hoppade in i ugnen, det är därför de ser lite knöliga ut
I går på morgonen fick jag åter det här suget efter en tekaka till frukost. Sagt och gjort, jag använde mitt gamla recept och bytte ut det vanliga dinkelmjölet mot fullkornsdinkel, de blir lite matigare på det viset
men lite pålägg är det lika gott ändå. 2 påsar torrjäst. Lägg tekakornapå plåt med bakplåtspapper, nagga dem och låt jäsa i cirka 30 minuter. Grädda tekakorna i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. 2 påsar torrjäst
Någon har bara tipsat om hur man sedan smaksätter den och även bakar bröd påvasslen som blir över. Någon surar just nu men skall snart ut på en lunchspringtur i skogen och bli vårglad
Ett vilt försök nu är med sötpotatis som bas och i en form av tekakor. Tekakor paleo med sötpotatis. * 2 ägg* 1 msk ghee* 1/2 dl pofiber* 1/2 dl kokosmjöl* 1/2 dl mandelmjöl* 1 msk fiberhusk* 1 tsk bakpulver* örtsalt (osäker på mångd så smaka av)* lite lökpulver (kan uteslutas)Sätt ugnen på 175C. Blanda de torra ingredienserna och bland i äggsmetenRulla till ca 6 bollar med fuktade händer platta ut på bakplåtspapper till tekakor och grädda i mitten av ugnen ca 20 min
Gör på detta viset. Lägg på bakplåtspapper och picka kakorna med en gaffel, strö över lite mjöl. Lägg upp på ett galler under en bakdum när de är klara
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.