Varm brietårta med honungsvalnötter och färska fikon
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Varm brietårta med honungsvalnötter och färska fikon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st brieost, en hel tårta
  • 1 msk smör
  • 50 gram valnötter
  • 4 msk honung, flytande
  • 1 st fikon

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ osten på en bakplåtspappersklädd plåt och värm den i ugnen i ca 15-20 minuter.
    2. Hetta upp smöret och fräs nötterna mycket lätt under omrörning. Tillsätt lite honung och blanda. Skär fikonet i tunna klyftor.
    3. Fördela de stekta valnötterna och fikonklyftorna på brietårtan och ringla över ytterligare lite honung. Servera direkt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.