Böngratäng 2 tunt skivade vitlöksklyftor (vill du vara lite skönt häftig så använder du naturligtvis rakblad) 4 msk extra virgin olivolja 1 kvist rosmarin 1 burk krossade tomater 1 burk sköljda Borlottibönor ca 400 gr 2 st paket mozzarella, skivade salt, peppar och strösocker Fräs vitlöken i oljan utan att den tar färg. Lägg i rosmarin och tomater och låt det koka ihop i ca 10 minuter. 1 kvist rosmarin
här ett recept ur favoriten Monika Ahlbergs vardagsmat. Om du använder torkade kryddor så lade jag rosmarin och chiliflakes i en mortel och mosade dom lite
Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. 4 kycklingfiléer, 2-4 vitlöksklyftor beror på om man gillar vitlök, Smör, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 2½ dl matlagningsgrädde, ½ hönsbuljong, 1 tsk rosmarin, rivet skal och pressad saft av ½ citron, 1 dl svarta oliver, ½ kruka persilja. 1 tsk rosmarin
2 tsk rosmarin + 1 tsk timjan2 tsk malen spiskummin + 2 tsk hela korianderfrön2 tsk malen spiskummin + 1 tsk paprikapulverRivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrönRivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish 4 portioner När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. 2 tsk rosmarin
Jag skrev häromdagen och recenserade min absoluta favoritkokbok just nu – Ny vardagsmat. Citron, timjan, rosmarin, rödlök, vitlök och syrligt äpple – ja ni hör, vad kan gå fel
Strimla kasslern och woka eller fräs den i stekpanna med timjan och rosmarin. 1 msk färsk rosmarin. Woka eller fräs grönsakerna enligt anvisningar på förpackningen
Dessa kycklingbiffar är utmärkt vardagsmat. Krydda med rosmarin efter tycke och smak. 2 portionerNäringsvärdePer portionEnergi642 kcalProtein52,5 gKolhydrater76 gFett9 gFiber15 g300 g kycklingfilé240 g kokade kikärter2 portioner råris1 gul paprika1 röd paprika50 g majskorn1 dl matlagningsgrädde 4 % fettTorkad rosmarinTillredning
inte lämplig vardagsmat eller särskilt lämpligt att laga överhuvudtaget. 1 krm varder av timjan, rosmarin och salvia. 1 krm varder av timjan, rosmarin och salvia