Valnötsbröd recept

Valnötsbröd bakat på rågsurdeg

Valnötsbröd bakat på rågsurdeg

Det här valnötsbrödet är saftigt, har en krispig yta, är luftigt och är helt enkelt jättegott. Denna söndagen blev det alltså valnötsbröd
valnötsbröd

valnötsbröd

Detta valnötsbröd är en av mina favoriter. Skriv utFacebookTwitter Valnötsbröd. Kanske är ni fler där ute som brukar bli sugen på att tillbringa mer tid i köket nu när hösten kommer

Valnötsbröd med grovt rågmjöl

Valnötsbröd. 12 st. 25 g jäst. 1-2 tsk salt. 2 msk honung. 4 dl vatten. 1 dl mjölk. 2 msk raps- eller olivolja. 100 g hackade valnötter
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Det blev även två valnötsbröd idag. För några år sen var jag på en chokladportvinsprovning i centrala Kalifornien ihop med en kusin och vänner
Vilket valnötsbröd!

Vilket valnötsbröd!

Lasses valnötsbröd, 1 limpa. Vad tyckte du extra mycket om som barn. Själv minns jag mammas snabblimpa som helt ljuvlig
Nyttiga valnötsbröd

Nyttiga valnötsbröd

Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sönderbrutna nötter, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen
Glutenfritt valnötsbröd (LCHF)

Glutenfritt valnötsbröd (LCHF)

Jag gjorde ett så otroligt gott LCHF bröd häromdagen som jag bara måste dela med mig av. Receptet hittade jag inne på Birgitta Höglunds blogg
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Det här valnötsbrödet hittade jag på till min senaste kokbok Långkok för LCHF och Paleo. Populärt LCHF-bröd
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Skållning. Häll rågmjölet i en stor skål. Koka upp vattnet och häll över mjölet och rör om. Täck skålen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur till nästa dag
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Idag bakade jag detta goda valnötsbröd. Jag hade inne det i 10+40 minuter men tror det hade räckt med 10+30 minuter
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en 3-liters degbunke. Häll över lite degvätska och rör tills jästen löst sig helt
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Häll i resten av vattnet, olja, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Häll vatten, vetemjöl, rågmjöl, surdeg, sirap och jäst i degbunken till köksmaskinen och arbeta degen med degkrokarna, ca 10 minuter
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Gott enkelt bröd. För 1 limpa. 25 g jäst. 50 g smör. 2,5 dl vatten. 1 dl valnötter. 1 dl havregryn. ½ dl sirap. 1 tsk örtsalt eller vanligt salt
Valnötsbröd med surdegssmak - LCHF

Valnötsbröd med surdegssmak - LCHF

Valnötsbröd med surdegssmak. Jag fick lust att baka något nytt bröd och hittade ett annorlunda bröd hos Birgitta Höglund som påminner om surdegsbröd