Kom på att jag aldrig testat att göra hemmagjort smör. Men vips händer det, plötsligt har vätskan separerats och ett lent, krämigt smör flyger runt i bunken
Knåda ihop med smör och ägg till en deg. 40 g rumstempererat smör. 400 g västerbottenost (ca 3-4 dl). 40 g rumstempererat smör. 3-4 ägg 400 g västerbottenost (ca 3-4 dl)
Blanda ihop mjöl, smör, salt, vatten och dillfrö till en deg. västerbottenostpaj (recept kommer), min svamp- och fetaostpaj, medelhavspaj, denna kräftpajen och en med samma recept fast med räkor
Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar. Gör ett lager till ovanpå och toppa sedan med skivad potatis och smör
smör. & inbakad västerbottenost. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor
Forma till fyra större eller åtta mindre biffar och bryn dem i smör. Jag smaksatte både biffarna och gratängen vi hade till med Västerbottenost, gjorde en kantarellsås och sedan njöt vi av ett gott rött vin till det
Slunga den skivade löken i lite smör tills den blir mjuk. Men, somsagt, vi börjar med en klassiker i extended version med ton av kaviar, gräslök och Västerbottenost, Smaklig spis
Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar. Gör ett lager till ovanpå och toppa sedan med skivad potatis och smör
Smält smöret i en annan kastrull och tillsätt mjölet under vispning. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande Västerbottenost