Pajdeg. Platta ut degen i en stor pajform. Lägg fyllningen i pajformen. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Fyll pajskalet med ostblandningen och sätt in i ugnen. Pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Grädda pajen gyllene i cirka 25 minuter. 3 ägg3 dl gräddfil150 gram riven västerbottenost1/2 tsk salt
Klä en pajform med smördegen. Servera pajen ljummen till en grönsallad och njut. Fyll pajskalet och grädda sedan 30-40 minuter tills pajen stelnat. 1 rulle smördeg eller egen pajdeg
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Precis som i många andra hem den här kvällen så laddas det för mellomys. Här i Willa Dana står laxfilé, ris, sallad och godaste romsåsen på menyn
Pajdeg. Blanda purjolök, ärter och räkor (spara några till garnering) och lägg i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, dill, salt och peppar och häll i pajformen
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Servera pajen med romröran. Pajdeg. Klä en pajform, nagga och förgrädda ca 10 min. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 min tills pajen stelnat
Får jag bjuda på en ljuvlig pajbit. ) Jag trodde inte att en lök och ostpaj kunde bli så fantastisk men både jag och mannen kan intyga att det var bland det bästa vi ätit
Ingredienser Pajdeg 200 g grahamsmjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning 1 st purjolök, strimlad 200 g champinjoner, färska, skivade 150 g bladspenat, färsk 150 g kalkonbacon, strimlat 150 g Västerbottenost, riven 2 dl crème fraiche 2 st ägg 1 tsk svartpeppar 0,5 tsk persilade smör till stekning
Paj med västerbottenost & kantareller. Men tills det sker i september får jag nöja mig med att laga goda rätter på hennes ägg och i just den här rätten spelar även godsaker som västerbottenost och kantareller en rätt stor del
Blanda även västerbottenosten i äggröran. Garnera pajen med till exempel rucolablad för mera färg. Bred kantarellerna och löken över det förgräddade pajskalet
Super gott recept på en köttfärs paj. Denna paj är väldigt smakrik och krämig. Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, och tryck ut den i formen, nagga den lätt med en gaffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.