Koka ihop vin, fond, crème fraiche, grädde och ost i en kastrull. På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakadlaxfilé i hummersås. 700-800 g färsk laxfilé i bitsaltseafood och fishkrydda (Santa maria)Sås. 2 dl creme fraiche1 dl vittvin3 dl grädde100 g creme cheese (Philadelphia)4 msk hummerfond3 msk finhackad dill2 krm cayennepepparsaltGör så här. 700-800 g färsk laxfilé i bit. 1 dl vittvin
Slå i vinet och låt det koka in under tiden som du rör, sänk värmen så det sjuder. Förra veckans torsdagsmiddag blir dagens bloggarmiddag och det betyder ugnsbakad fisk med ett lite annorlunda täcke, ett täcke vi hittat i en tidning
t vin. 600g Laxfilé, skuren i 3st laxfjärilar3msk OlivoljaHavssaltDragonsås. 3msk Smör1st Schalottenlök3dl Vittvin2dl Fiskbuljong2dl Grädde2msk Dragon, torkad och fint mortladSalt & vitpeppar från kvarnEv. Fräs löken i smöret och tillsätt det vita vinet, låt reducer till 2/3-delar
Ugnsbakad lax med kål, mandlar och citronyoghurt. – Vi använder inget vitt mjöl hemma längre, och sötar med till exempel stevia och agavesirap i stället för vanligt socker
1dl Vittvin. Fräs löken i smöret, tillsätt det vita vinet och reducera ner 1/3-del. 1dl Vittvin. Här kommer ett recept på en färsfylld timbal som ugnsbakas i vattenbad, hur lätt som helst men ser ganska så avancerat ut