☆ Lägg laxfiléerna i en ugnsform och krydda med salt, peppar, citronkrydda och pressa på citronsaft. ☆ Skala och skär palsternackan och moroten i tunna mindre bitar
Torka av laxfiléerna och lägg dom i en ugnsfast form, salta. Här blev det en matig sallad av det som fanns över från helgens matlagning, kokta kalla potatisar, sparris, morot, grönsallad och på den ringlades en wasabimajo som du gör i ett nafs
Servera kokt potatis till ugnsbakad lax med lök och grönsaker. 1 morot. 500 gram laxfilé, 4 bitar á 125 gram per styck. Skala och klyfta löken i 4 lika stora delar, ansa broccolin och skär dela upp/skär i buketter, skala moroten och skär i stavar, kärna ur och tärna paprikorna i stora bitar. 1 morot 1/2 liten röd paprika. 500 gram laxfilé, 4 bitar á 125 gram per styck
Ugnsbakade rotfrukter. 4 bitar laxfilé à 150 g. Skala potatis, palsternacka, morötter och kålrot och skär i stavar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper