Två mousserande fläderdrinkar
catrineyngbro
catrineyngbro

Två mousserande fläderdrinkar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 glas:
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • 2 dl koncentrerad rabarbersaft
  • 750 ml vitt vin (torrt och lätt)
  • 1 1/2 liter fruktsoda
  •  
  • Garnering
  • 4 späda rabarberstjälkar
  • färska jordgubbar
  • is
  • 4 glas:
  • 1 citron, skal + saft
  • 1 dl fläderdryck, koncentrerad
  • 1 flaska alkoholfritt mousserande vin
  •  
  • Garnering
  • citronskivor
  • citronmeliss
  • 1/2 granatäppelkärnor

Beskrivning

    Blanda rabarber- och flädersaft med vinet i en karaff. Placera ut glasen på en serveringsbricka. Lägg 2–3 isbitar i varje glas, fyll upp glasen till ungefär 2/3 med saft- och vinblandningen. Fyll upp med fruktsoda i glasen, garnera med en rabarberstjälk och någon jordgubbe i varje glas.

    Riv citronskalet och häll tillsammans med citronsaften i en tillbringare. Tillsätt fläderdrycken och låt dra en kort stund. Häll kallt mousserande vin i tillbringaren. Häll upp i glas och garnera med citronskivor, granatäppelkärnor och citronmeliss.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.