Nagga degen med en gaffel och ringla över lite rapsolja. tunnbröd 300g aktiv surdeg (råg eller vete). Ekologiskt hembakat tunnbröd med flingsalt, rapsolja och timjan
Tunnbröd. Tunnbröd. 4 msk rapsolja eller liknande. 4 msk rapsolja eller liknande. De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande
I Indien bakas det chapati på öppen eld, i Surinam roti, i Mexico äter man tortillas gjorda på majsmjöl, i mellanöstern bakar man fantastiska pitabröd att fylla och i Sverige äter vi gärna och mycket tunnbröd
Servera tunnbröden direkt. Tunnbröden är även goda som frukostbröd. Grädda tunnbröden i en het stekpanna utan fett (vi använde gjutjärns-stekpanna) i 2 1/2–3 minuter per sida. 1 msk rapsolja
½ dl rapsolja. Det är ganska svårt att hitta bra glutenfritt mjukt tunnbröd. 3 dl hirsflingor4 dl rismjölk50 g jäst1 msk ljust muscovadosocker eller råsocker½ msk salt2 ganska stora potatisar½ dl rapsolja1 ägg2 tsk fiberhusk3 dl rårismjöl3 - 5 dl Jyttemjöl originalHäll upp flingorna i matberedaren
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Men till meze så är ett libanesiskt tunnbröd att föredra. 1 burk kikärter, 400 g2 msk rapsolja1 dl turkisk yoghurt2 vitlöksklyftor1,5 krm mald spiskumminsaltsvartpepparlite olivoljaSkölj kikärterna och låt dem rinna av. 2 msk rapsolja
Vi serverar oftast våra falafel inrullade i orientaliska tunnbröd med feferoni, myntasås med paprika, röd sås, baba ganoush och bulgursallad med persilja (se här, här och här)