Tryffel med cognac recept

Oxfilegryta med cognac och tryffel

Oxfilegryta med cognac och tryffel

Skulle ni nu springa över en färsk bit tryffel, ta det då i stället. Samtidigt så multitaskar du med en gryta där du lägger i en rejäl smörklick och fräser löken och strö över rårörsockret, låt det gona ihop sig

Päroncognac tryffel

Hacka chokladen och rör i gräddentills den löser sig och rör i smöret och tillsätt cognac. 1 3/4 dl grädde300 gram mörk choklad (minst 50%)65 gram rumsvarmt smör3/4 dl päroncognacKoka upp grädde. 3/4 dl päroncognac
Marsipanägg och tryfflar

Marsipanägg och tryfflar

Knåda ihop mandelkrosset och cognacenmed marsipanen och forma c. Ok, lite sent att komma dragandes med påskgodis nu så här på påskdagens afton
Double Chocolate and Raspberry Cake

Double Chocolate and Raspberry Cake

Spritsa en kant med smörkrämen längs kanten och fyll medtryffeln. Fortsätt tills du använt alla fyra bottnar men stryk inte tryffel högst upp
Chokladtårta i fyra lager

Chokladtårta i fyra lager

Kanske inte så mycket smaklökarna som det estetiska i en perfekt och vacker bit chokladtårta eller tryffel
MASSOR av julgodis!

MASSOR av julgodis!

Muscovadotryffel. Blanda mandelmassan medcognac (eller lite vatten om du inte vill eller tycker om cognac)
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Chokladtryffelmed rostad kokos och havssalt. Tillsätt vaniljsocker och cognac och låt tryffeln svalna i kylen till spritsbar konsistens
Double chocolate and raspberry cake

Double chocolate and raspberry cake

) Det är fyra bottnar med en hallon- och chokladtryffel som fyllning. Fortsätt tills du använt alla fyra bottnar men stryk inte tryffel högst upp
Kycklingleverpastej, julen 2011

Kycklingleverpastej, julen 2011

Kycklingleverpastej medcognac, kryddpeppar och kantareller. Jag börjar som ni ser veckan med något lite mer matnyttigt
Tournedos Homard – nyårsmat

Tournedos Homard – nyårsmat

Jag pratar vita dukar och linneservetter, höga kandelabrar, guld, bling, och stramt upplagda tallrikar med lyxiga råvaror som tournedos, hummer och tryffel

Hummersoppa

Garnera medtryffel och eventuellt dill, bladpersilja eller krasse. Häll över den heta soppan samt tryffelskivorna
Leif Mannerströms hummersoppa

Leif Mannerströms hummersoppa

Soppa1 l hummerbuljong (ej koncentrerad) 4 dl vispgrädde 1 msk smör 4 cl cognac 2 cl madeiravin 1 tsk maizenaredning (utrört med 2 tsk vatten) salt peppar. Garnering4 skiva färsk tryffel, hyvlade krasse
Ädelosttryffel med pepparkaka

Ädelosttryffel med pepparkaka

Smula i ädelosten och rör ut cognacen. Krossa pepparkakorna fint, rulla tryffeln till kulor täck med krossad pepparkaka