Torskrygg ansjovis recept

Torskrygg med Brynt Lök och Ansjovissås...

Torskrygg med Brynt Lök och Ansjovissås...

Här använder jag ansjovis som är en fantastisk krydda till såser. Vet att många är känsliga för ansjovis men t ex Slottsstek kryddas med ansjovis så gillar ni det kommer ni garanterat att gilla detta
Bakad torskrygg med vitvinssås och gräslöksolja - Recept | Arla

Bakad torskrygg med vitvinssås och gräslöksolja - Recept | Arla

Hacka ansjovisfiléerna. Smaka av såsen med ansjovis, citron och muskotnöt. se 600 g skinnfri torskrygg, skreitorsk. 2 ansjovisfiléer. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g skinnfri torskrygg, skreitorsk 9 dl vatten 1 dl salt Vitvinssås. 4 dl Arla® vispgrädde 1 vitlöksklyfta 2 schalottenlökar 2 lagerblad 3 dl vitt vin 1 msk Arla® Svenskt Smör osaltat 2 ansjovisfiléer saften av ½ citroner 1 krm riven muskotnöt Gräslöksolja
Torskrygg med salsa verde

Torskrygg med salsa verde

Kör dem snabbt i matberedare tillsammans med vitlök, kapris, ansjovis och senap. 400 g skinnfri torskrygg. 3 ansjovisfiléer. 400 g skinnfri torskrygg. 3 ansjovisfiléer 2 tsk dijonsenap

Middag med stjärnstatus

Sen fick vi ångkokt torskrygg med creme på brysselkål, skummad ostronbuljong samt strössel på ansjovis, potatis och friterad svartkål
Torsk eller skrei på svenska

Torsk eller skrei på svenska

Lägg de avtorkade torskryggsfiléerna i en ugnsfast form som du smort med smör eller olivolja. Det här är en rätt som är desto mer svensk, även om kapris, salvia och citronskal fick slinka med för extra smakpiff i det brynta smöret med ansjovis som ger fantastisk smak till den långsambakade torsken
Matsedel för vecka 6.

Matsedel för vecka 6.

En torskrygg med en smarrig vitvinssås, serverad med stekt sidfläsk ovanpå, perfekt alternativ till söndagssteken
Torskrygg med ansjovissmör

Torskrygg med ansjovissmör

Jag använder precis som han torskrygg eller kummel som vi båda är mycket förtjusta i. Han serverar fisken med brynt svamp, bakad schalottenlök, syrad schalottenlök, västerbottenkrokett och ansjovissmöret
Ansjovistorsk 10 propoints

Ansjovistorsk 10 propoints

Tomat, dill och kryddig ansjovis ger torsken en smakskjuts rakt in i ugnen. Låt ansjovisen rinna av men spar spadet