Skippa inte ansjovisen. Lägg i potatisen pannan och häll på några skedar ansjovisspad, pressa i lite citronsaft och smaka av hela blandningen med salt och peppar
Här använder jag ansjovis som är en fantastisk krydda till såser. Vet att många är känsliga för ansjovis men t ex Slottsstek kryddas med ansjovis så gillar ni det kommer ni garanterat att gilla detta
Hacka ansjovisfiléerna. Smaka av såsen med ansjovis, citron och muskotnöt. se 600 g skinnfri torskrygg, skreitorsk. 2 ansjovisfiléer. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g skinnfri torskrygg, skreitorsk 9 dl vatten 1 dl salt Vitvinssås. 4 dl Arla® vispgrädde 1 vitlöksklyfta 2 schalottenlökar 2 lagerblad 3 dl vitt vin 1 msk Arla® Svenskt Smör osaltat 2 ansjovisfiléer saften av ½ citroner 1 krm riven muskotnöt Gräslöksolja
Kör dem snabbt i matberedare tillsammans med vitlök, kapris, ansjovis och senap. 400 g skinnfri torskrygg. 3 ansjovisfiléer. 400 g skinnfri torskrygg. 3 ansjovisfiléer 2 tsk dijonsenap
Lägg de avtorkade torskryggsfiléerna i en ugnsfast form som du smort med smör eller olivolja. Det här är en rätt som är desto mer svensk, även om kapris, salvia och citronskal fick slinka med för extra smakpiff i det brynta smöret med ansjovis som ger fantastisk smak till den långsambakade torsken
Jag använder precis som han torskrygg eller kummel som vi båda är mycket förtjusta i. Han serverar fisken med brynt svamp, bakad schalottenlök, syrad schalottenlök, västerbottenkrokett och ansjovissmöret