Servera torskryggenmed potatismos eller pressad potatis, bryntsmör, fläsk,. Tyvärr är torskrygg ofta ett dyrt alternativ i jämförelse med vanliga torskfiléer
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Du hör ju själv, knäckigt bryntsmör, sötmustig ugnsbakad pumpa mosad till krämig konsistens, syrligt äpple, aromatiska örter och så sötsyrliga långrostade tomater med en superkoncentrerad tomatsmak på det – så mycket aromer, så många härliga smakkompisar, så helt otroligt perfekt höstmysmat
Torskrygg när den är som bäst. Smörstekta champinjoner med dill. -) Vi har alltid jättemycket att prata om när vi träffas och vi blev sittandes hemma hela kvällen medan vi åt och drack gott
Avsluta med rödlöksringar, finhackad gräslök och ett par varv med vitpepparkvarnen. Finriv skalat på citronen och pressa ur lite saft och slå det över den nykokta färskpotatisen
torskrygg. Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det bryntasmöretoch jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.