Vita fiskar är jag sämre på att laga, men en riktig klassiker är ju ändå torskmed ägg- och dillsås. Den här gången ska jag satsa på att verkligen hålla igång fiskätandet för Ellen, vi hade en liten dipp med Lova ett tag när hon var i en kräsen period och efter det har hon aldrig riktigt kommit igen tyvärr
Fisken är torsk, smaken är fräsch och frisk, ingredienserna är hyfsat få och tillagningen är inget svårt alls (och receptet är lånat från ICA med vissa små förändringar, jajamensan)
Jag blir hungrig igen bara av att skriva ner detta recept… Smörstekt torsk… Torskfiléerna steks i en rejäl klick äkta smör, (nästan så man kan ösa fisken med smör medan man steker)
Tillbaka till middagen, ångkokt torsk. Efter jobbet var det ett snabbt besök hem för ombyte till träningskläder, och då det var onsdag var det matlådefix så denna procedur påbörjades fint med löfte från mannen där hemma att han skulle ta ut min plåt med potatis när klockan ringde
Mjäll torsk, rökigt bacon med haircot verts, en starkt reducerad vitvinssås med massor av smak och en söt puré på gröna ärtor, en helt okej torsdagsmiddag
Ugnsstekt torsk på en bädd av polkabetor med blomkåls- och mynta-puré och ångkokade grönsaker. Skala, skölj och skiva tunt, gärna med hjälp av en grönsaksmandolin