Torbjörns hamburgare med Guacamole -Snabbt och gott
Torbjörns Tips -om mat & vin
Torbjörns Tips -om mat & vin

Torbjörns hamburgare med Guacamole -Snabbt och gott

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st hamburgare
  • 600 g nötfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Hamburgerbröd
  • *************************
  • Guacamole
  • 2 Mogna avocado
  • 1/2 Liten gul lök
  • 1/2 Chili (Spansk peppar)
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 2 tsk pressad limejuice
  • 1 dl Creme fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar,
  • *************************
  • Tillbehör
  • Rostad lök
  • 1 mogen stor tomat – skivas
  • 1 rödlök – skivas tunt
  • Dijonsenap
  • 1 påse blandsallad

Beskrivning

    Guacamole

    1. Dela avokadon, ta ur kärnorna och gröp ur
    2. Lägg fruktköttet i en skål och mosa det lätt med en gaffel
    3. Häll i limejuicen och blanda lätt så oxiderar, (mörknar) inte avokadon.
    4. Finhacka chili och lök och lägg i skålen
    5. Pressa vitlöksklyftan i skålen
    6. tillsätt creme fraiche
    7. Blanda allt i skålen och smaka av med salt och svartpeppar


    Hamburgare

    1. Forma 4 st hamburgare av nötfärsen. Tryck till dem ganska hård så att de håller ihop.
    2. Lägg dem på en het grill eller i en het stekpanna. Sänk värmen när burgarna har fått färg.
    3. Salta och peppra
    4. Grilla/stek dem som du vill ha dem (Livsmedelsverket rekommenderar att genomsteka hamburgarna)
    5. Rosta bröden lätt på grillen eller i ugnen.
    6. Lägg upp underbrödet och lägg på sallad
    7. Lägg på ett par rejäla skedar guacamole
    8. Lägg på burgaren och stryk på ett lager dijonsenap
    9. Lägg på en skiva tomat och ett par lökringar samt rostad lök
    10. Lägg på överbrödet

    -Servera hamburgaren som den är eller med pommes frites eller klyftpotatis.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.