Tänk på att all sya, kalvfond och köttbuljong ska inte hällas i direkt. 2 fläskfiléer 1 msk rosmarin (torkad)sal & peppar 1,5 dl crème fraîche 3 dl vispgrädde 3 tsk soya 2 msk kalvfond 2 msk balsamicovinäger 2 dl vatten 1 köttbuljong Salta och peppara
Låt dem vila inlindade i aluminiumfolie medan äpple och potatis tillagas. Stek dem med fettsidan ner i het panna ca 4 min. Vänd och stek andra sidan ca 2 min. Koka utan lock 34 min. Salta och färdigstek ankbrösten mitt i ugnen 1520 min tills innertemperaturen är 65°. Stek mitt i ugnen ca 20 min. Gratinera getostäpplena vid sidan om potatisen 810 min
Ställ in i 200 graders ugn, Efter 10 minuter häll på osten. Låt stå i ugn i ca 30 minuter dra ner temperaturen till 150 grader. Tag ut ankbrösten och låt dem vila under folie i ca 10 minuter
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter beroende på hur stor ugnsformen är. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg
Dela den förkokta potatisen i mindre bitar och stek i smör. Eftersom kreativiteten i köket har varit så hög på sista tiden så får ni ett recept till idag
Ingredienser Portioner. 4 600 g falukorv 1 rött äpple 1 rödlök 2 dl riven ost 900 g mjölig potatis 2 dl mellanmjölk 3 msk smör eller margarin salt och peppar 4 msk färskriven pepparrot Till servering broccoli senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
spiskummin. Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också