Fräs vitlök ochsardeller i olivolja. Blanda ned pasta ochtomatsås tillsammans med lite av det sparade pastavattnet i kastrullen och värm tillsammans så att tomatsåsen puttrar in i pastan
Börja medtomatsåsen. Tillsätt alla övriga ingredienser till tomatsåsen. Koka upp och låt sedan puttra långsamt under lock medan du förbereder kycklingen
Var inte rädd för att använda sardeller om du aldrig provat det tidigare, dom smakar inte som dom luktar när dom väl hamnar i maten och blir tillagade och den där fisklukten man känner när man öppnar burken, är inget som följer med ner i såsen
Smaka av med oregano, socker, salt och peppar. • Täck botten i en stor kastrull med olivolja. Stek den skalade och knäckta vitlöksklyftan en liten aning
Vinet och citronen gör att tomatsåsen får en god syra. Bered tomatsåsen enligt receptet nedan. Häll på tomaterna och vinet och smaksätt med salt, peppar, muskot, hackad kapris, sardeller, oliver samt mer örter
Därtill fick tomatsåsen en välgörande liten slatt vodka för att utveckla sin fulla smakpotential. Eftersom jag bara hade en burk tonfisk drygade jag ut med en burk sardeller i olivolja och förstärkte umamismakerna med både kapris och svarta oliver
Blanda ner kapris ocholiver i tomatsåsenoch smaka av med salt och peppar. Fräs vitlöken ochsardeller i rikligt med olivolja i en vid kastrull eller traktörpanna
Skär köttet i skivor lite på snedden och servera dem medtomatsåsenochmed en skiva rotselleri. Rör tomatsåsen till en jämn sås, med en mixer eller i matberedare