Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Kikärtor heter chickpeas (kallas även garbanzo beans) på engelska, så därför tyckte jag att det var passande att döpa rätten till chick ‘n tofutikkamasala
Vill du inte göra själv går det lika bra med köpt halloumi eller tofu som ersättning. Paneer tikkamasala går att laga på lite olika sätt, här kommer ett av sätten
Det finns två vegovarianter - en med oumph och en med tofu och svarta bönor. feta- & bladspenatmuffins, vegansk glasnudelsoppa och tikkamasala med sojastrimlor
Jag är en sucker för tikkamasala. Låt tofun sjuda i lättsaltat vatten eller buljongvatten i någon minut, på så vis får den bättre struktur, eventuell kan en viss bitterhet försvinna
Så jag tänkte att det ju är lika bra att visa att det går precis lika väl att att använda tofu. Tofu är inte trådigt och har inte samma konsistens som en sojafilé, men det bär smakerna från marinaden perfekt, och om du först pressar ut vätskan ur tofun och sedan marinerar den över natten så blir den helt otroligt saftig och smarrig
TofuTikkaMasala. Förra veckan hade jag ett sånt moment, när jag tog första tuggan av den här tofun. Tja – det är kung markattas fasta, naturella tofu som jag har marinerat i god olivolja, flingsalt, chiliflakes och rosmarin
Tofutikkamasala. ) som säger sig avsky tofu. Lyxig vegansk Palak Paneer med tofuTofutikkamasala. Tofu är enligt mig ett av de absolut bästa vegosubstituten som finns
Skär tofun i bitar. Vegetarisk thaisoppa, Vegetarisk bami goreng och Vegetarisk tikkamasala. Hacka ingefära och chilin fint och stek dem i lite olja med tofun och currypastan i en stor stekpanna