Häll på olivolja, sweet-chilisås, soya och fisksås eller salt efter smak och rör om. 3 msk soya. Lägg äggnudlarna i nykokt hett vatten, lägg på locket och låt stå
Älskar thailändsk mat och det här receptet blev hur gott som helst. 1 msk fisksås, 2 msk ostronsås, 2 msk soya, saft från 1 lime, 1 hackade röd chili, 3 pressade vitlöksklyftor, 3 msk vatten och honung. 2 msk soya
En thailändsk rätt med kyckling och stark hetta. ½ tsk soyasås. 1 liten kycklingfiléEn halv gul lök3 msk torra cashewnötter1 msk torkad chili (luktar sött)1 liten bit vårlökEn liten klyfta vitlök2-3 tsk palmolja1 tsk ostronsås½ tsk soyasås½ tsk fisksås½ tsk tomatsås½ tsk chilisås½ tsk socker½ tsk svart soya sås½ dl vattenGör så här
Igår gjorde jag dock bara kycklingspett och serverade såsen till samt en thailändsk gurksallad. Blanda soya, fisksås samt limesaft och häll över gurksalladen
Blanda ihop koriander, vitlök, hermesetas, limesaft, sesamolja, fisksås och soya. 5 tsk) 1 g thailändsk fisksås (ca 0. 5 g tsk) 2 g soya (ca 0. 1 g thailändsk fisksås
De hade verkligen gått in för att ge oss hela bilden av Thailändsk matkultur, och fått tag på Thailändska specialitéer, som vi svenskar kanske inte tycker smakar eller definitivt inte tycker luktar så gott, och då syftar jag på frukten Durian
Thailändsk mat kännetecknas av att alla smakerna känns. Då steker jag gärna det överblivna riset med ingefära, chili och vitlök och häller soya över för att servera det stekta riset till de kalla spetten med såsen
Om du äter det utan vilja att komma till den där thailändska stranden, så slipper du det också. Nu när jag googlat på det så verkar det vara ganska känt och det presenteras som en thailändsk sallad med färs eller som i vårt fall färs med färska grönsaker serverad i salladsblad