Marinerade kycklingfiléer med morot- & saffranstimbaler och ärtpuré
MorinsMatMedia
MorinsMatMedia
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st färska kycklingfiléer
  • msk
  • 1 msk Sambal Oelek 1 msk konc. kycklingfond 2st vitlökar /pressade) 1 tsk strösocker 1½ tsk soya ½ dl Singha (Ljus Thailändsk lageröl)
  • dl
  • till
  • se
  • 1 tsk rapsolja i en stekpanna 4-5 min/sida så dom får lite färg. Därefter in i ugnen på 225° i ca 18-20 minuter tills de fått fin färg och är genomstekta. Ta ut från ugnen o låt vila några minuter innan servering.
  • ½ kg morötter (skalade) 1 dl cremé fraiche 3 cm ingefära (färsk, riven) 3 ägg 1 påse saffran Salt Vitpeppar 1 tsk citronsaft Skala morötterna o skär dem i 3-5 cm bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort spade, men spara ca ½ dl.
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl Singha lageröl

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.