vegetarisk thaiwook. En nyttig wok fylld av färska grönsaker och härliga thailändska smaker. Om man vill så kan man lägga till räkor, kött eller kyckling,
Wooka i generöst med olja på ganska hög värme tillsammans med riven inlagd rova i några minuter. *Thailändsk inlagd rova kan vara lite knepigt att få tag på, men libanesisk inlagd rova finns ofta bland de inlagda grönsakerna i matbutiken
Red Thai Curry Sauce (Green Valley Ranch) Jag säger bara USCH. Hawaiian Sweet & Tangy Sauce (Green Valley Ranch) God sås som passade bäst till grönsaker och/eller wook
Efter vi checkat in åkte vi ner till stan för att hitta nått och käka så de blev en Thai restaurang, och såklart måste man lyxa till de lite och ta friterad banan till efterrätt^^
Rör ihop hackad vitlök, kycklingfond, thaicurry och ostronsås. Pad thai (2 vuxna, 2 barn & ett mindre barn)3 vitlöksklyftor1 tsk kycklingfond1 tsk thaicurrypasta (mild)2 msk ostronsås450 g kycklingfilé2 msk matolja2 dl broccoli i bitar2 dl strimlad vitkål1 pkt breda glasnudlar2 ägg1 tsk fisksås3 tsk japansk sojaJordnötterKorienderGör så här. Värm olja i en wook tills den är rykande het och fräs kycklingen 2 minuter
Till 4 pers500 g oskalade råa räkor1 gul lök½ gul squash½ grön squash2 chilifrukter (tänk på att dom kan vara olika starka, dom här var ganska milda)4 vitlöksklyftor2 tsh Thai sweet chilisås½ pk saffranSalt, pepparDet är bästa att göra klart tillbehören man vill ha först, räkorna är godast nylagade. Grön Wok 1 l Gröna blad att wooka. Kan vara spenat, bok choy, vattenkrasse1 tsk citronsaft1 tsk smörWooka snabbt i lite olja. 2 tsh Thai sweet chilisås
Till det wookade jag grönsaker och ostronskivling. Röd Thaicurry och coccosmjölk är ju så gott. Till köttbullarna 4 port500 g nötfärs1 ägg2 tsk ingefärspasta2 pressade vitlöksklyftor1 tsk thai röd currypasta2 msk gräddesåsen1 msk röd currypasta2 dl coccosmjölkBlanda allt till färsmixen väl och låt stå i kylen en stund
(jag använde fryst thaiwook plus lite zucchini denna gång). Idag så åt mina päron upp dem sista karré bitarna som vi var tvungna att steka upp vid farsdag
Detta är en maträtt vi bara älskar, det är min pyttipanna eller spagetti köttfärs goda ThaiWook, man har i regel små slattar frysta grönsaker i påsar, då är det perfekt att göra en wook, och nötterna från julen Denna gången gjorde jag så här4 st
Värm 1 dl av oljan och wooka löken i 1 minut, lägg sen i morötter, sockerärtor, paprikorna, minimajs, broccoli/blomkål, ananasen och bryn dem snabbt. 6 msk destillerad vinäger (finns i Thai-butiker). 9 msk Thai-ketchup (alt. 6 msk sweet & sour Plumsås (finns i Thai-butiker)