Avnjut gärna med nyvispad grädde och/eller hallon. Då fann jag att ryktena om dem är överdrivna och att det går minst lika bra med andra frön istället för både nyttighet och "krisp"
Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
Låt såsen koka några minuter (var noga med att röra om). Vrid av värmen och rör ner osten i såsen. Vi åt pasta till men det är säkert minst lika gott med ris
Finns ju oändligt många varianterav fillimpa och här kommer min. Häll upp i en smord långpanna, ej den som är i ugnen utan den mindrevarianten tror att det är 30X 40 cm. Ställ in i ugnen på 100 grader i 45 minuter. Sen höjer du graderna till 150 och låter formen stå kvar i 45 minuter till. 45 minuter. 45 minuter till
När jag ville köpa ingredienser till att göra egen PadThai sås sa damen i butiken att jag borde köpa färdig istället, hon trodde inte att jag skulle lyckas göra min egen lika bra haha
Stek ihop allt ett par minuter och smaka av med salt, peppar och ev soja. Lägg sedan i broccoli, morot, chili, böngroddar och pressad vitlök och fortsätt fräsa på högsta värme ett par minuter
Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en avminafavoriträtter – PadThai
Ingredienser Portioner. 4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det är inte “riktig” Padthai, utan mer vår variantav det hela. Vi har tidigare gjort varianterav det här i stekpanna på spisen, men stekhällen borde ju verkligen bli perfekt till det här tänkte vi
Mitt syfte med den här bloggen är att förmedla min passion för mat och vin. I mitt yrke har jag haft förmånen av att lära känna många duktiga kockar, sommelier och restauranger
Stavmixa alla ingredienser och grädda som vanligt i ett varmt och smörat våffeljärn. Gjorde bananvåffla för första gången i söndags (gjorde mycket för första gången i söndags, haha) och det blev så gott
Skölj och häll av böngroddarna. Jag verkligen älskar PadThai. Detta efter att ha kikat runt och samlat lite inspiration från flera olika PadThai recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.