Häll över lite soya för färg och smak. 1Soya efter smak. 1550 g fläskfilé 2 msk olja till stekning Små broccolibuketter 2 tsk tärnad färsk ingefära 1 röd eller gul lök 1 morot ½ chilifrukt 1-2 vitlöksklyftor ½ dl ostronsås 1 grönsaksbuljong tärning Soya efter smak Mjöl VattenBörja med att strimla fläskfilén i strimlor
Smaka av med soya tills lagom sälta. Det är alltid kul att testa lite nya smaker och genom att googla runt bland röda linser-soppor kom jag till slut fram till att med lite förändringar här och där skulle detta bli både enkelt, billigt och nyttigt
½ tsk soyasås. En thailändsk rätt med kyckling och stark hetta. Direkt från Thailand. 1 liten kycklingfiléEn halv gul lök3 msk torra cashewnötter1 msk torkad chili (luktar sött)1 liten bit vårlökEn liten klyfta vitlök2-3 tsk palmolja1 tsk ostronsås½ tsk soyasås½ tsk fisksås½ tsk tomatsås½ tsk chilisås½ tsk socker½ tsk svart soya sås½ dl vattenGör så här
Smaka av med soya (men inte om du är glutenintolerant) tills lagom sälta. Det är alltid kul att testa lite nya smaker och genom att googla runt bland röda linser-soppor kom jag till slut fram till att med lite förändringar här och där skulle detta bli både enkelt, billigt och nyttigt
Till det hade vi wokade nudlar som smaksattes med soya. Thai mat brukar vanligtvis vara gott att köpa. Så i mat väg fick vi både italienskt och thailändskt
Häll i kokosmjölken, soya, socker och kalvfond. Thaimat är ju alltid gott och styrkan på den här köttfärsåsen kan man lätt variera själv beroende på hur mycket currypasta man har i
En dryg månad till så ligger jag här igen. Nu börjar jag tröttna på solens frånvaro härhemma. Såg att Marie Serneholt bor på samma hotell som vi alltid brukar bo på (femte året i rad nu)
Lägg allt i en kastrull, i med vatten, buljong, soya och chili. En allt-i-ett-gryta med grönsaker och pasta, denna med smaker från det thailändska köket